AKTUELNO

Lider LDP pozvao Demokratsku stranku da mu se pridruži.

Čedomir Jovanović je povodom najave DS-a o formiranju predizbornog bloka, podsetio da je LDP već formirao savez sa Sociljaldemokratskom strankom Borisa Tadića, a kako je naveo, cilj tog saveza je da se pobedi Aleksandra Vučića i promeni navodno nesposobnu vlast.

- Naša načela svakako podrazumevaju da nema saradnje sa vladajućim strankama posle izbora. Nepotrebno je da se preko medija kopiraju slične inicijative, pošto od toga korist nemaju građani, već isključivo stranke na vlasti. Naš poziv DS-u stoji od prvog dana - naveo je Jovanović u pisanoj izjavi agenciji Beta.

On je dodao da treba voditi razgovore o putu kojim Srbija mora da krene, a kao bitne teme izdvoijio je jasnu evropsku orijentacija zemlje, normalizaciju odnosa u regionu, rešenje kosovskog pitanja i unutrašnje političke i ekonomske reforme.

- Zbog toga je potrebna promena ove vlasti, ali i ujedinjena opozicija koja nudi jasan program iza kog će stati, a ne gomilu ličnih sujeta i uskostranačkih interesa. Podsećam da je upravo ovakvim ponašanjem opozicija i došla u stanje u kom se nalazi prethodne četiri godine, pa je sad krajnje vreme da počnemo odgovorno da se ponašamo - naveo je Jovanović.

Autor: G.N.

'