AKTUELNO

Nedavni slučaj paljenja knjige Gorana Vesića samo je vrh ledenog brega gebelskovske propagande Đilasovog Saveza za Srbiju, dokazao je objavljeni materijal do koga je došla obaveštajna služba sa prostora bivše Jugoslavije na crnogorskom portalu „Borba“.

Zahvaljujući ovom materijalu još jednom je razotkriven pokušaj SZS da na perfidan način podmetne fašističke metode političkim protivnicima.

Đilasov Savez za Srbiju uporno se drži gebelsovske metode da svoja nedela podmeće političkim protivnicima. Tako je u Novom Sadu osmavnuo grafit „Smrt Pajtiću“, da bi istraga došla do Demokratske stranke kao počinioca.

Slično je bilo i sa vešalima na protestima Đilasovog saveza, koja su se najpre pojavila u rukama anonimnog pristalice Dveri, ali je propagandna podrška Slobodana Georgijeva i drugih Đilasovih aktivista na društvenim mrežama, za nošenje vešala, optužila javnosti manje poznatog naprednjaka uz tvrdnje da su vešala delo SNS jugende. Pritisnuti dokazima tadašnji predsednik Dveri, Srđan Nogo je priznao da Dveri stoje iza te akcije.

Foto: TvPink Printscreen

Takođe, tu je i čuveni „super deka“ koji se na Trgu Republike odbranio od Bastaćevih jurišnika, pa je ekspresno proglašen za SNS batinaša iako nije član stranke.

Po istoj matrici postupili su i prilikom paljenja Vesićeve knjige.

Na snimku se vidi da su Đilasovci unapred bili pripremljeni i organizovano došli na spaljivanje Vesićeve knjige, a specijalnim radom, preuzetim od odgovarajućih državnih službi, skinuti su snimci sa svih bezbednosnih kamera, došlo se do jasnog zaključka da je licima koja su palila knjigu rukovodio i direktno naloge izdavao Branko Miljuš.

Branko Miljuš je inače sarađivao sa Draganom Đilasom još u vreme kada je bio direktor PRESS-a, a kada su vlasnici PRESS-a bili Miroslav Mišković i Dragan Đilas, što je inače Miroslav Mišković i javno u dva navrata potvrdio.

Miljuša je, takođe, najmanje dva puta, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić označio kao kriminalca i poznatog beogradskog narkomana.

Medijska podrška televizije N1 najpre je insistirala da je reč o spontano okupljenim građanima, iako se na snimku crnogorskog portala jasno vidi da je reč o organizovanom okupljanju koje predvodi Đilasov aktivista Branko Miljuš.

Foto: TvPink Printscreen

N1 takođe podgreva medijski spin da su naprednjaci zapalili Vesićevu knjigu, tvrdeći da se ne vide lica onih koji pale knjigu, pa su čak i na konferenciji za medije pitali predsednika Vučića da li zna identitet tih ljudi.

Sve ovo samo potvrđuje stav dramskog pisca Nenada Prokića da je urednik televizije N1 Dragan Đilas. Međutim, snimci crnogorskog portala nedvosmisleno pokazuju ko je palio Vesićevu knjigu.

Jedan od Đilasovih aktivista nesmotreno je na društvenim mrežama kačio snimke vlastitih patika, koje ga, kao i američka zastava na rukavu „vijetnamke“ razotkrivaju kao počinioca.

Foto: TvPink Printscreen

Drugi počinilac sa cigaretom u beloj jakni, takođe je kao i prvi snimnjen pored Branka Miljuša, što pokazuje da je reč o planiranoj akciji.

Poslednji put, gebelsovski scenariji sa paljenjem knjiga viđeni su u Minhenu 1933. godine, pa 2019. godine u Beogradu, u režiji Dragana Đilasa i njegovih saradnika Branka Miljuša i Marka Bastaća.

#Branko Miljuš

#Dragan Đilas

'