AKTUELNO

Predsednik Vučić je juče na proslavi 11-godišnjice osnivanja SNS govorio o rezultatima postignutim za sve te godine, a građani su izabrali naprednjake da bi menjali Srbiju i upravo u tim promenama mi imamo rezultate, kaže Aleksandra Tomić, predsednica skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Kako mediji u Srbiji pišu, povećanje zarada biće za razne kategorije stanovništva, posebno u javnom sektoru (vojska, policija, prosveta), a kaže Tomić kaže da nije bilo lako stvoriti uslove za sve to.

- Godine 2012. naišli smo na potpuni ambis. Došli smo do situacije da u roku od dve nedelje država ne bi imala sredstava da isplati plate i penzije. Bilo je potrebno sprovesti teške mere, koje su svi građani Srbije podržali i izdržali taj teret, ali sada kada je zemlja krenula putem ekonomskog rasta, trebalo je stvoriti i uslove za dalji ubrzani rast - naglašava ona.

Foto: TvPink Printscreen

-Samo kroz taj ubrzani rast vi dalje možete da isplaćujete i povećavate plate, povećavate minimalac... - objašnjava Tomić za Pink.

Mi smo nasledili, kako ističe, 330 evra prosečnu platu, a sada će biti preko 500 evra.

-Minimalni lični dohodak je nekada bio oko 20.000, a sada će biti 30.022 dinara – naglašava ona.

-Na osnovu toga smo postavili osnovnih pet ciljeva, kojima treba da se nosimo narednih 11 godina, a oni govore o tome da se zalažemo za mir i bezbednost u regionu, za dobre državne odnose i u komšiluku i u EU, da sarađujemo i sa istokom i zapadom, da sami donosimo svoje političke odluke, da stalmo radimo na ekonomskom napretku -kaže ona.

Odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" Boris Vuković kaže da su sa jučerašnjeg obeležavanje 11-godišnjice stranke poslate dve ključne poruke.

-Jedna je problem o odlasku mladih, to je problem i Hrvatske, kao i Nemačke, jer ta radna migracija je problem ne samo Srbije - ističe on.

Foto: TvPink Printscreen

-Treba raditi na ostanku tih mladih ljudi, jer nije ni tamo toliko bajno, ovde kada bi radili po 16 sati isti taj novac bi mogli da zarade, to mislim na zanate – dodaje on.

Druga poruka je, kako naglašava, poruka samim članovima SNS-a, da izađu više u narod.

-I to je jedna poruka da se sprema neka reorganizacija. Mislim da je ona jako bitna - zaključio je Vuković.

#Rezultati

#SNS

'