AKTUELNO

SNS je dosta mlada stranka, s obzirom na vladanje, oni su 11 godina stari a već sedam godina su na vlasti, što je izuzetno veliki uspeh, rekao je u specijalnoj emisiji TV PINK povodom proslave 11 godina postojanja Srpske napredne stranke, marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

- Postojanje i vlast te stranke je donela sve suprotno od onoga što sam se ja nadao, odnosno od onoga čega sam se pribojavao od 2012. godine kada su oni pobedili na izborima i kada su uspeli da formiraju Vladu. Srećom, nisam bio u pravu. To je stranka koja je definisala sebe kao pro evropsku, prorefermsku stranku, kao stranku koja menja Srbiju na bolje – rekao je Krstić.

Kako je rekao, predsednik Vučić je postao čovek koji prihvata na sebe teret teških mera, čak i kako kaže, nepopularne mere.

- On može da kaže građanima istinu onda kada ona nije popularna niti lepa za uho. I to je nešto čemu ja uvek skidam kapu – rekao je Krstić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, prvenstveno se to odnosi na temu Kosova i odgovornost koju je stavio na svoja pleća i kako kaže, radeći ono što niko pre njega nije smeo i govoreći ono što je istina.

- Vučić je čovek koji promoviše miran način rešenja i to je nešto što zaista cenim, posebno kada se uzme u obzir sve što su uradili za ovih sedam godina, pri tom sve merljivo i lako dokazivo, kao i o napretku po svim mogućim pitanjima – rekao je Krstić.

Politički analitičar Nemanja Starović, rekao je da je jako bitno to što je za to kratko vreme urađeno izuzetno mnogo i da su napravljene izuzetno velike promene.

Foto: TvPink Printscreen

- Ja bih to definisao kao normalizaciju. Oni su iz poprilično nenormalne situacije, njenim formiranjem označili novu eru u političkoj sceni Srbije. Konačno smo dobili jednu normalnu, narodnjačku stranku, koja je nastala na temeljima Srpske radikalne stranke, ali sa jasnim programom i kadrovskom politikom – rekao je Starović.

Kako kaže, SNS je pokazala da je duboko utemeljena u biračkom telu Srbije, a u 2012. godine ostvaruju rezultate koje možemo svesti u više kategorija, od stabilizacije na makro-ekonomskom planu do srpskog interesa na Balkanu.

Foto: TvPink Printscreen

Saša Adamović, istoričar, složio se da je SNS mlada politička stranka, ali da nju čine iskusni politički borci.

- Možemo da uočimo i razne periode, od perioda kada je vodio Tomislav Nikolić, pa zatim Aleksandar Vučić koji je i danas uspešno vodi. Danas je i predsednik Srbije, a za to vreme utisnuo je svoj lični pečat u sliku Srpske napredne stranke – rekao je Adamov.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, to poverenje koje SNS uživa posle sedam godina na vlasti, pokazuje veliki uspeh u političkoj istoriji Srbije.

#Nebojša Krstić

'