AKTUELNO

Srpska napredna stranka danas obeležava 11. godišnjicu postojanja. S tim u vezi, Predrag Rajić ističe da ova stranka uživa takvu politički dominaciju, kakvu nije nijedna organizacija ove vrste od povratka višestranačja u Srbiju.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost, naglasio je da je SNS za ovih 11 godina postala mnogo više od političke partije.

- Ona je sada jedan opštenarodni pokret sa političkom dominacijom, koju nije uživala ni jedna politička organizacija od povratka višestranačja u Srbiju. Niko nikada nije imao ovako ubedljiv niz pobeda i tako popularnog lidera sa apsolutnom podrškom u narodu u svim nivoima – istakao je Rajić.

Ta situacija i činjenica da su određene političke partije, koje su dominirale Srbijom od 2000-2012. godine u okviru DOS-ove koalicije ili stranaka koje su iz te koalicije nastale, sigurno da frustrira pojedince koji su u tom periodu imali ozbiljnu moć u svojim rukama i sada ti pojedinci koji ne mogu da se pomire sa situacijom da od 2012. nisu više na vlasti, da su doživeli sindrom ispuštene lubenice jer kako su izgubili vlast tako se ta DS velika i moćna raspala na sitne komade.

- Svi ti lideri imaju problem frustracije i što ne umeju da artikulišu svoju političku poruku i pokušavaju da se nametnu na jedan način koji je apsolutno neprikladan civilizovanim društvima – kaže Rajić.

#Novo jutro

#Predrag Rajić

'