AKTUELNO

Revizionizam Aljbina Kurtija u odnosu na postignute sporazume, zajedno s njegovim protivljenjem kompromisu koji bi otvorio vrata budućnosti za Srbe i Albance, sahranjuju šanse za normalizaciju odnosa, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je, komentarišući zahtev Aljbina Kurtija, kandidata za kosovskog preimijera, i njegovog Pokreta Samoopredeljenja da trideset i tri sporazuma postignutih između Kosova i Srbije budu preispitani, rekao da Kurti ne zna čak ni koliko sporazuma je postignuto.

- Kurti bi morao bi zna da, zajedno sa drugim separatističkim liderima, 2.377 dana, 389 nedelja, 78 meseci, šet i po godina Priština laže ceo svet vezano za formalno pravno preuzetu obavezu da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO) - naglasio je Đurić.

On je istakao da Kurti laže albanski narod i međunarodnu zajednicu i EU, koja bi, kako navodi, morala konačno da se izjasni da li njena reč ima ikakvu težinu i da li dogovori koji su postizani uz njene garancije imaju ikakvu vrednost.

- Poništavanjem briselskih dogovora i novim pritiscima na Srbe koje najavljuje, Kurti okreće točak istorije unazad i treba da bude svestan odgovornosti i mogućih posledica takvog ponašanja - zaključio je Đurić

#Albin Kurti

#Marko Đurić

'