AKTUELNO

Zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Radoslav Marjanović izjavio je danas da predsednik opštine Stari grad Marko Bastać nije objasnio poreklo novca koji je imao kod sebe, kada je napravio carinski prekršaj pri ulasku u Srbiju, jer je imao više novca od zakonom dozvoljenih 10.000 evra, kao ni da nije objasnio za šta je taj novac namenjen.

- Pokazalo se da odlazeći predsednik opštine Stari grad, u slobodno vreme švercer deviza, Marko Bastać odlično poznaje matematiku posebno kad broji keš i to do 13.000 evra koje je nelegalno pokušao da unese u Srbiju - naveo je Marjanović u pisanoj izjavi.

Dodao je da Bastać nije objasnio ni poreklo novca, ni za šta je on namenjen.

- Ako se doda činjenica da je Bastać, od kada je predsednik opštine Stari grad na nameštenim tenderima isplatio firmi 'Codex trade' doo 109,7 miliona dinara, a firmi 'Respect legal' doo 85,8 miliona, što je ukupno 195,5 miliona dinara, svakom građaninu može da bude jasno poreklo gotovog novca pronađenog kod Bastaća, koji mu je verovatno ostao posle provoda u Dubaiju - naveo je Marjanović.

Tvrdi da se na platnom spisku tih firmi kojima je opština Stari grad isplatila više od 195 miliona dinara, odnosno više od 1,6 miliona evra, nalaze Đilasovi i Bastaćevi odbornici, aktivisti i oni koji su mesecima sprovodili destruktivne akcije na ulicama Beograda, a koje su, kaže, "kulminirale paljenjem knjiga i pokušajem nasilnog i fizičkog obračuna sa političkim neistomišljenicima".

Marjanović je naveo da gradska vlast, za razliku od Đilasa i Bastaća, koji su za njihovu, kako kaže, nasilnu i destruktivnu političku kampanju "potrošili više od 1,6 miliona evra novca građana Starog grada", gradska vlast radi i radiće za građane.

Tako će, dodaje, Beograđanima ostati uređen i popločan Trg republike, 500 obnovljenih fasada, desetine parkova, stotine kilometara asfaltiranih ulica, izgrađene vodovodne i kanalizacione mreže, novi domovi zdravlja, vrtići i škole.

- Siguran sam da građani Beograda dobro znaju ko radi za njih, a ko za sebe - dodao je Marjanović.

#Marko Bastać

#Radoslav Marjanović

'