AKTUELNO

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić i američki senator Ron Džonson saglasili su se na sastanku u Vašingtonu da bi razvoj ekonomije i konkretne investicije mogle bi da pospeše nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Senator Dzonson je naglasio da SAD pridaje veliku važnost rešavanju pitanja odnosa Beograda i Prištine i da se ta šansa ne sme propustiti, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Tokom sastanka istaknuto je da u rešavanje problema odnosa srpskog i albanskog naroda treba ići korak po korak i da dijalog treba da počne što pre, ali, kako se navodi, bez forsiranja da se do brzog rešenja dođe, već da postignuti kompromis za rezultat da dugoročni mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Foto: Printscreen Facebook/Dalibor Jevtić

Naglašena je potreba ukidanja taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH jer, kako je rečeno, protok robe treba da teče nesmetano.

Kada su u pitanju nedavno održani izbori na Kosovu i Metohiji, Jevtić je svom sagovorniku preneo da predstavnici Srpske liste neće biti deo problema, već deo rešenja, ali će interese srpskog i ostalih nevećinskih naroda predstavljati isključivo na način da njihova prava ne budu ugrožena, jer je zaštita ljudskih prava od suštinske važnosti za Srpsku listu.

Jevtić je još jednom istakao da Srpskoj listi nije prioritet i da neće biti deo Vlade Kosova u kojoj se ne poštuju ni oni kao politički predstavnici Srba na Kosmetu, pa samim tim ni građani koji su u velikom procentu glasali za Srpsku listu.

Na kraju sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ponovnog susreta dvojice zvaničnika i ujedno se saglasili da njihovi sastanci u budućnosti mogu i da bi trebalo da budu češći.

Foto: Printscreen Facebook/Dalibor Jevtić

Nakon sastanka sa senatorom Džonsonom, potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić će se u Beloj kući susreti sa direktorom Saveta za nacionalnu bezbednost SAD-a Džonom Eratom.

Ovim sastankom biće završena višednevna Jevtićeva poseta Vašingtonu.

#Dalibor Jevtić

'