AKTUELNO

Srpska Desnica osvaja Jug Srbije. Nakon uspešno formiranih odbora u Vranju i Medveđi, osnovan je i Opštinski odbor Desnice u Preševu, uz prisutsvo predsednika Srpske Desnice Miše Vacića.

Srpska Desnica u Preševu pojačana je za ceo odbor Jedinstvene Srbije, koji je jednoglasno doneo odluku da pređe u preševački odbor trenutno najjače opozicione opcije u Srbiji.

Za predsednika OO Srpske Desnice Preševo izabran je Bojan Filipović, a za potpredsednika Zvonko Stamenković. Skupu u Preševu obratio se novoizabrani predsednik Bojan Filipović istakavši da će opravdati poverenje koje mu je ukazala Srpska Desnica.

Koordinator Srpske Desnice za Vranjski okrug Darko Filipović rekao je da bi svako trebao svojim ličnim primerom i političkim radom da da podstrek ostalim građanima kako bi se došlo do uspešnih rezultata poput primera iz Medveđe i Vranja.

Okupljenim Preševljanima obratio se i lider organizacije Miša Vacić koji je rekao da Srpska Desnica pokreće svoje odbore širom zemlje ne izuzimajući najugroženija područja poput juga centralne Srbije. Vacić je izjavio da je borba za ove opštine od vitalnog interesa i za Srpsku Desnicu, ali i za čitavu Srbiju.

Osvrnuvši se i na provokacije pojedinih albanskih političara o postojanju nekakve „Preševske doline“, Miša Vacić je jasno stavio do znanja da se Srpska Desnica u svom političkom radu i programu oslanja na Ustav Srbije i da će naše delovanje ići u pravcu zaštite državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta pored svih ostalih izazova koji stoje pred narodom juga centralne Srbije.

- Naša borba za ekonomski razvoj Preševa stoji rame uz rame sa političkim stavom da se izbegnu sve nepotrebne međunacionalne konfrontacije koje generišu strukture određenih albanskih političkih faktora u okrugu a finansiraju se direktno iz filijala trenutno odmetnute južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija. Srpska Desnica vidi sebe kao stub zaštite svih dobronamernih i časnih ljudi koji Srbiju smatraju svojom otadžbinom - rekao je Vacić.

#Srpska Desnica

'