AKTUELNO

Nastojanje Albancima poslušnih Srba, poput Slobodana Petrovića, Nenada Rašića, Aleksandra Jablanovića da izigraju izbornu volju srpskog naroda danima nakon izbora ne jenjava, saopštila je Srpska lista (SL).

- Neverovatno, i nama nepojmljivo je ponašanje ovih miljenika Prištine u albanskoj javnosti, gde ne biraju način da se dodvore promoterima tzv. Velike Albanije, u nadi da će izmoliti sebi neku funkciju, iako za to nisu dobili podršku građana. Najnovija laž dolazi od Nenada Rašića, koji je izjavio da van deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji nema više od 2.000 Srba, i da je neverovatno da je Srpska lista u tim sredinama osvojila 8.700 glasova - saopštava Srpska lista, uz ocenu da Rašić "želi da zarad neke fotelje negira postojanje sopstvenog naroda na KiM".

- Radi istine, a iz poštovanja prema našim sunarodnicima podsećamo javnost, da u samo dve opštine, Vučitrn i Obilić, koje su većinski Albanske, živi više od 2.000 Srba. Ovde treba dodati i više hijjada Srba koji žive u Metohiji, gde nažalost nema opštine sa srpskom većinom, ili u selima oko Lipljana, Peći, Gnjilana, gde žive hiljade naših sunarodnika. Očigledno da zbog prevelikog druženja sa Aljbinom Kurtijem Nenad Rašić želi da negira postojanje Srba na Kosmetu, a da mu se sve češće pričinjavaju Iliri - navodi Srpska lista.

Kada je svoj spot snimao na albanskom jeziku bilo je jasno da Rašiću i Radi Trajković Srbi i njihovi glasovi nisu važni, kažu u Srpskoj listi, a sada kada stižu rezultati i kada su njihovi finansijeri nezadovoljni brojem osvojenih glasova oni pokušavaju da napadima na Srpsku listu i brisanjem sopstvenog naroda, opravdaju podršku albanskih političara i nekih međunarodnih krugova.

- To što je Rašić obilazio kancelarije albanskih političara i nekih ambasada je mogući razlog što Rašić ni ne zna gde sve Srbi, u nemogućim uslovima, opstaju na KiM. Srpska lista se ponosi ogromnom podrškom i svakim glasom koji smo dobili od naših građana, jer je to istovremena obaveza svima nama da radimo više i bojje, čime su Rašić, Trajkovićka, Petrović i Jablanović poslati u političku istoriju - ističe Srpska lista.

Srpska lista je, na kraju, dostavila broj osvojenih glasova u opštinama u kojima žive Srbi, a u kojima su nakon proterivanja 1999. i 2004. godine opstali, mada u manjem broju nego ranije, uglavnom u seoskim sredinama.

Prema tom spisku, Srpska lista je u Gnjilanu osvojila 1.195 glasova, Kamenici 1.355, Vučitrnu 1.075, Obiliću 1.245, Peći 488, Klini 613, Istoku 280, Dragašu 317, Vitini 592, Kosovu Polju 383, Orahovcu 420, Prištini 366, Prizrenu 89 i Srbici 141.

- Ovom izjavom Rašić pokazuje kako bi se on 'borio' za srpski narod, odnosno kako bi se odrekao Srba zarad fotelje kojom ga kupuje Aljbin Kurti. Ipak, srpski narod je dovoljno politički pismen te je Rašiću poslao jasnu poruku uskraćujući mu podršku i podržavajući Srpsku listu - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

#Albanci

#Srpska lista

'