AKTUELNO

Posle prve runde dijaloga vlasti opozicije u prisustvu predstavnika EP, moj zaključak je da naša opozicija ne bi bila zadovoljna ni kad bi joj dali RTS da njime rukovodi, ni kad bi im ispunili neke druge zahteve, uvek bi nešto nedostajalo, kaže lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

U intervjuu Politici ističe da je ipak važno to što su "stranci mogli da vide da opozicija u stvari neće dogovor".

Na pitanje šta je opozicija tražila, Marković navodi:

- Ključne primedbe su im bile na poslovnik o radu parlamenta, koji su, inače, napravili upravo oni koji su danas u opoziciji. Da se o budžetu raspravlja kao o jedinoj tački i da vreme bude duplirano...

Na konstatacju da je to već prihvaćeno, Palma odgovara da jeste prihvaćeno, ali "oni opet nisu zadovoljni".

- U izveštaju o napretku naše zemlje ka EU mnogo lošeg je napisano o parlamentu, sve na šta su se opozicionari žalili. Stranci su sada mogli da vide iz diskusija koliko oni nisu bili u pravu i da promene mišljenje. Stalno treba razgovarati - kazao je Marković.

Ističe da smo se mi opredelili za ulazak u EU i moramo da poštujemo neka pravila.

- Da nismo do sada poštovali neka pravila, ne bi ovoliko stranih investicija ušlo u Srbiju. Oni imaju nepromenjen stav o Kosovu, ali u Srbiji postoji ekonomska stabilnost. Nema prijateljskih para, samo interesne pare, pa ako želimo sa da neko ima interes da uloži svoj kapital u Srbiju, moramo da poštujemo evropska pravila - rekao je on.

Na navode da se sve češće čuje da treba odložiti izbore, Marković kaže da to ne može i da niko nikada nije odložio izbore kada je došlo vreme za njihovo održavanje.

- Ustav je jasan, pa ko hoće da izađe, neka izađe, ko neće - ne mora, to je njegovo pravo. Izbore niko neće odlagati. Predsednik Aleksandar Vučić bi prekršio Ustav, ako izbori ne bi bili održano u propisanom roku, a to se neće desiti - zaključio je lider JS.

#Dragan Marković Palma

'