AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je izjavio da je Haški tribunal politički sud, komentarišući time odluku da se ponovo sudi Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je izjavio da je Haški tribunal politički sud, komentarišući time odluku da se u Hagu ponovo sudi bivšem načelniku Savezne Državne Bezbednosti (SDB) Jovici Stanišiću i bivšem zameniku načelnika Druge uprave SDB-a Franku Simatoviću.

Foto: vulin

"Moram da kažem da je Haški tribunal i ovaj put dokazao da je politički sud i da je sud koji nema iste kriterijume za pripadnike različitih nacija. Ja nikada nisam imao visoko mišljenje o Haškom tribunalu a sada imam još niže", rekao je Vulin.

Time je, dodao je, dokazao da je politički sud i da Srbima sudi prema nekakvim pravilima koja stalno menja a prema svima ostalima se odnosi na drugi način.

"Sudio je ljudima koje je posle vraćao u politiku, ljudima koji su posle postajali važni funkcioneri, bez obzira na sve dokaze. Ja ne mogu da razumem da je sud u Hagu priznao da su na prostoru bivše Jugoslavije vršeni zločini a da baš niko nije izvršio bar jedan zločin prema Srbima, jer tako bar presude kažu", naveo je Vulin.

M.Đurović

'