AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa članom Politbiroa KP Kine i sekretarom Sekretarijata Centralnog komiteta KPK Jangom Sijaoduom i ocenio da Srbiju i Kinu veže čelično prijateljstvo, a da srpski narod nikad neće zaboraviti šta je za Srbiju učinio predsednik Kine i predsednik Komunističke partije Si Đinping.

- Srećan sam i ponosan što mogu da vas primim i razgovaram s vama - rekao je Vučić na početku sastanka i još jednom čestitao Jangu i svim članovima KP Kine 70. godišnjicu postojanja moderne Republike Kine i na svim izuzetnim rezultatima koji su za to vreme postignuti.

Svakom vašem uspehu i mi u Srbiji se radujemo, poručio je Vučić.

- Zahvalni smo Si Đinpingu što je doveo jednu od najvažnijih investicija u našu zemlju i ohrabrio kineske investitore da dolaze u Srbiju, kao i za to što je kroz projekat 'Jedan pojas, jedan put' doprineo sreći drugih naroda, u ovom slučaju srpskog. Mi, za razliku od drugih, nećemo zaboravati šta je učinio i imaće našu zahvalnost - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Kako je rekao, tokom poslednje posete KP Kine naučio je da su svi funkcioneri dužni da 200 dana godišnje razgovaraju s građanima.

- Pa mi sada razmišljamo kako da naše ljude nateramo da više desetina dana, ako ne mogu 200 dana, razgovaraju sa običnim ljudima kako bi bolje razumeli njihove zahteve i potrebe - rekao je on.

- Dobrodošli ste i prenesite srdačne pozdrave predsedniku Siju, našem velikom prijatelju - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Član Politbiroa Komunističke partije Kine (KPK) je zahvalo Vučiću kao predsedniku SNS što je odvojio svoje vreme i primio njihovu delegaciju.

Jang je preneo Vučiću pozdrave predsednika Kine Si Đinpinga.

- Vi ste zajedno da Sijem napravili generalni plan za razvoj strateškog partnerstva Srbije i Kine i u toku je realizacija onoga što ste vas dvojica dogovorili - rekao je Jang.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Kaže da je cilj posete delegacije KPK, takođe, realizacija postignutih dogovora predsednka dve zemlje.

Jang je izrazio očekivanje da će dve stranke intezivirati saradnju i stvoriti uslove za produbljivanje razmene i saradnje u svim oblastima.

#Aleksandar Vučić

'