AKTUELNO

Milenko Jovanov, potpredsednik Srpske napredne stranke, komentarišući objave na Tviteru u kojima deo opozicije navodi da će bojkotovati izbore, da neće plaćati porez, kao i da neće slati decu u školu kaže da im je tako lako, ali da nećemo videti da Boško Obradović bojkotuje nasilje, ili da Dragan Đilas bojkotuje novac.

- Ajde da vidimo da Boško bojkotuje nasilje, ajde da vidimo da Đilas bojkotuje pare, da vidimo to, kako bi to izgledalo, da Jeremić bojkotuje Patrika Hoa, a to nećemo da vidimo. Oni su i u političku teoriju i praksu uveli nešto novo, a to je da se stranke prave da ne učestvuju na izborima. Dakle, ne da učestvuju, nego da ne učestvuju na izborima – rekao je Jovanov u emisiji Kontravizija autora i voditelja Lava Grigorija Pajkića.

Jovanov kaže da se u razgovorima vlasti i opozicije o izborima vidi da je SNS za svaki predlog i za svaku sugestiju.

- Mi smo kao stranka raspoloženi da razgovaramo o svemu onom što su njihovi zahtevi, ali nema tih uslova pod kojima će oni izaći na izbore, to još nije izmišljeno. Njima kad bi neko rekao imaćete 100 poslanika u startu, a mi ostali ćemo da se borimo za preostalih 150, oni će da kažu ne – smatra Jovanov.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, ozbiljna je pozadina toga i dodaje da oni žele nekoliko stvari.

- Prva stvar je da se sam Đilas pozicionira unutar opozicije, budući da će nakon bojkota sve te stranke ostati bez redovnog finansiranja iz budžeta i bukvalno će sa ispruženom rukom ili šeširom ići kod njega po crkavicu. Druga stvar je da oni žele da izvrše jednu delegitimizaciju samog izbornog procesa, ali i svega onoga što iz tog izbornog procesa proistekne – kazao je Jovanov i dodao da oni žele da izbori za lokalne samouprave, za pokrajinu i za Republiku, budu nelegitimni:

Jovanov kaže da je isključivost dovela deo opozicije do toga da su oni sada mala grupa ljudi koja prosto ne može da napravi jedan ozbiljniji prodor u biračko telo zbog isključivosti, arogantnosti nekako sektaškog pogleda na svet.

Foto: TvPink Printscreen

Komentarišući lepljenje nalepnica “Bojkot” Jovanov kaže da je to što je Nenadu Jezdiću izlepljen lokal jedna ozbiljna situacija.

- Nenad Jezdić je radio šta mu je posao i otišao je kao glumac na otvaranje autoputa Miloš Veliki, da glumi Miloša Velikog u toj manifestaciji, zbog toga je on prošao kroz “toplog zeca” na društvenim mrežama, što je manji problem, ali ovo dobrano ide u fašizam – zaključio je Jovanov.

#Milenko Jovanov

#SNS

'