AKTUELNO

Vođa pokreta Samoopredeljenja, nakon jutrošnjeg sastanka sa predstavnikom koalicije „Sloboda“ Nenadom Rašićem izjavio je da je on najbolji ministar koga je tzv. Kosovo imalo.

Nakon što su Haradinaj i Tači javno zahvalili Jeremiću za nezavisnost, Kurti je Đilasovog i Radinog Nenada Rašica proglasio za najboljeg ministra takozvanog nezavisnog Kosova!

-Šteta je što u srpskoj zajednici nije bilo slobodnih i demokratskih izbora. Takođe, gospodin Rasić nema afere ili skandala. Rašić je jedan od najboljih ministara sa Kosova od proglašenja nezavisnosti - rekao je Kurti po odlasku sa sastanka, pišu kosovski mediji.

Foto: Koha ditore

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a Samoopredeljenje je osvojilo najviše glasova na vanrednim parlamentranim izborima 6. oktobra, a Kurti je već započeo sastanke o mogućnostima formiranja nove vlade.

Koha piše da se očekuje da će Kurti o tome razgovarati sa Rašićem i podseća da je lider Samoopredeljenja više puta naglašavao da ne smatra potrebnim da u njegovoj, eventualnoj, vladi bude predstavnika Srpske liste, već samo onih Srba koji poštuju i priznaju kosovske institucije.

#Albin Kurti

'