AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Toplički okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije i istakao da dolaze bolji dani za čitavu Toplicu, posebno izgradnjom industrijske zone u Prokuplju.

Vučić je u okviru kampanje Budućnost Srbije danas obišao Blace, domaćinstvo Milenković u selu Kutlovac, i Kuršumliju gde je položio kamen temeljac za izgradnju nove fabrike i posetio kasarnu "Toplički ustanak".

Vučić je u Kuršumliji pozdravio sve okupljene i rekao da je život našeg čoveka je važniji od svega.

- Pre nekoliko minuta sam obišao spomenik našim poginulim junacima ovde u kasarni. Jedanaestoro mrtvih, pogođeno naše sklonište i pitali biste se kako su znali tako da naciljaju. Naciljali su jer smo imali pogrešnu odluku. Puštali smo ih kao država, Vokerove kriminalce, koji su pravii svoje grafikone i ucrtavali kao mete za budućnost naša skloništa i tako pobili 11 divnih domaćina. Naše je da ih ne zaboravimo i da više nikada tako nešto ne dozvolimo - rekao je Vučić i dodao:

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Kako dodaje, Toplica je od strateškog značaja za opstanak Srbije.

Vučić je rekao da se radi put Blace-Beloljin i podsetio da će se graditi auto put Niš-Merdare, a da će prva deonica biti Niš-Pločnik.

- Kada uradimo prva 33 kilometara od Nisa do Pločnika još ostaje 45 km do Merdara, a u međuvremenu ćemo uraditi Merošina-Prokuplje i Rudare-Merdare. To će ukupno da košta skoro 45 miliona evra. Kada dođe auto-put strani investitori će hteti da dođu. Zato gradimo te auto puteve, zato će i kroz Kuršumliju da prođe auto put - istakao je Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije je odbacio napade, navodeći da taj put znači život za Toplicu, i da to nije put za stvaranje "velike Albanije", već za srpski narod jer investitori neće da dođu ako nema puteva.

- Hoću da vam pokažem koliko smo sposobni, da radimo sa mnogo entuzijazma. Za razliku od drugih koji vole da se junače, a doprineli su mnogo za nezavisnost Kosova, dakle svi oni koji su u tome učestvovali bi da sole pamet. Mi se ne junačimo, ali smo snažniji iz dana u dan. To vidite po platama, po našoj vojsci i policiji. Mi hoćemo mir jer nemamo dece da ih bacamo. Moja poruka je za ljude u Srbiji da dobro znate, ko god da nam preti, ne brinite, neću da se junačim. Nikada neću dozvoliti nikome da pljune na obraz naše zemlje i da nas ponizi - naglasio je Vučić.

- Čuvaćemo ponos naše zemlje. To znači da ćemo uvek znati na pametan način da štitimo naše nacionalne i državne interese i gledati kako da pomognemo našem narodu na KiM - rekao je Vučić.

Kako je rekao, neka neki iz Prištine prete i viču da ih ne interesuje izbor Srba i Srpska lista.

- Samo nastavite, a mi ćemo mirno i polako. Vi ste mnogo jaki, mi nismo, ali to da ćete pobediti Srbiju i proterati Srbe nećete - poručio je Vučić.

Kazao je da smo teško kao narod preživeli "Oluju", i da još jednu ne bismo mogli.

- Zato 'Oluja' protiv srpskog naroda više neće biti, jer država je neće dozvoliti protiv našeg anroda - naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije je rekao da će država obnoviti sve škole u Toplici i objekte svih državnih ustanova, a posebno domove zdravlja.

- Sve ćemo u potpunosti da obnovimo novcem iz Beograda - poručio je Vučić i dodao da lokalna samouprava može da uloži u obnovu putne mreže.

Predsednik Srbije je pre obraćanja od dece u Kuršumliji dobio loptu, i obećao im da će uskoro dobiti pomoćni teren, što su deca oduševljeno prihvatila.

- Dobićete pomoćni teren brže nego što se očekivalo. To je moja dužnost, a vaše je da izrastete u prave i postene ljude kao što su vaši roditelji i ostanete ovde da zivite, a naše da vam omogućimo uslove za to - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Država će najviše uložiti u Kuršumliju, što će biti najveće ulaganje u poslednjih pedesetak godina, poručio je Vučić i dodao da će građani vrlo moći da vide rezultate.

Predsedniku Srbije se u Kuršumliji pridružila i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

BRNABIĆ: Jedini cilj je da Srbija pobeđuje - Građani su najvažniji!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obratila se okupljenim građanima u Kuršumliji i zahvalila se što su se okupili u velikom broju.

- Ovo je junačka Toplica, vaši preci dali su sve da Srbija bude slobodna da bismo mogli da pričamo o budućnosti - rekla je Brnabić.

Kako je dodala cilj je da Srbija pobeđuje, da pobeđuje u svemu, u igradnji puteva koji su najvažniji.

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

- Menjali smo zakon, da kuršumlijska Kraljevska banja ponovo živi i kako je onda moguće da takva Kuršumlija bude siromašna, moguće je jer nismo imali puteve, istakla je ona i dodala da su putevi najvažniji.

Premijerka je istakla da je važno da građani znaju da je Vlada tu za njih i da su oni najvažniji.

- Za sve je važno da znaju da su ljudi najvažniji, da smo mi tu da radimo za vas, za opšte dobro, ali i da radimo za svakog pojedinca - naglasila je Brnabić i dodala da je od predsednika Srbije naučila da je važno da ima vremena za građane.

#Ana Brnabić

#Budućnost

'