AKTUELNO

Brnabić je danas potpisala pristupnicu vladajućoj stranci, javljaju beogradski mediji.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zvanično je postala član Srpske napredne stranke, saznaju "Novosti".

Ona je danas potpisala pristupnicu i ubuduće će biti angažovana i u najjačoj političkoj partiji u državi.

Ana Brnabić je u svet politike ušla kao stručni, a ne stranački kadar.

Pre funkcije premijerka bila je na mestu ministarke državne uprave i lokalne samouprave od 2016. godine.

Poseduje master diplomu (MBA) sa Univerziteta Hal iz Velike Britanije i više od deset godina rada sa međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim samoupravama i javnim sektorom u Srbiji.

Bila je član Upravnog odbora neprofitne fondacije Peksim, koja stipendira talentovane studente iz Srbije i Makedonije koji se posle magistarskih studija na Kembridžu vraćaju u domovinu da pomognu ekonomski i društveni razvoj.

Bila je direktor kompanije Kontinental Vind Srbija (Continental Wind Serbia - CWS) gde je radila na realizaciji investicije vredne 300 miliona evra u vetropark u opštini Kovin.

Važnu fazu u njenoj poslovnoj biografiji predstavlja angažman u različitim američkim konsultantskim firmama koje su u Srbiji realizovale projekte finansirane od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Bila je zamenik direktora Projekta za razvoj konkurentnosti Srbije, ekspert na Programu reforme lokalne samouprave u Srbiji i viši koordinator Programa za ekonomski razvoj opština.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Aktivno je učestvovala u osnivanju Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) 2006. godine. Bila je član, a potom i predsednik Upravnog odbora NALED-a, koji dobija status najveće samostalne privatno-javne organizacije koja se zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u Srbiji i koja je u tesnoj saradnji sa Vladom Republike Srbije doprinela jačanju konkurentnosti Srbije u međunarodnim okvirima i na Duing Biznis listi Svetske banke.

Pročitajte još: VUČIĆ: Balkanski narodi moraju da uzmu sudbinu u svoje ruke! Nastavićemo evropski put, ali ćemo da brinemo o svojim narodima i zemljama i to niko ne može da nam zabrani!

#Ana Brnabić

#SNS

'