AKTUELNO

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojčić ocenio je da je predsednik stranke Zoran Lutovac odlukom da demokrate ne učestvuju u dijalogu o izbornim uslovima naneo veliku štetu stranci i svrstao je među antievropske snage u Srbiji.

Većina poslanika prvo je prihvatila učešće u dijalogu, kojem prisustvuju i evropski parlamentarci, ali su po nalogu Zorana Lutovca i Dragana Đilasa takvu odluku poništili.

Odluka predsedništva DS da, uprkos odluci glavnog odbora, odbiju učešće u dijalogu o izbornim uslovima uz učešće evropskih parlamentaraca izazvala je podelu među demokrata, pošto se veći deo poslanika zalaže za učešće u dijalogu i za ostanak stranke na proevropskom kursu.

- Poslanički klub DS je poslanički klub Demokratske stranke, a nije Demokratska stranka stranka poslaničkog kluba – prokomentarisao je Lutovac.

Foto: Printscreen Facebook

Analitičari smatraju da najviše iznenađuje i zabrinjava ekstremizam Zorana Lutovca koji je, između ostalog, rekao da ne želi ni da bude u istoj prostoriji sa Majom Gojković.

- To je vrlo ozbiljna izjava koja dolazi od predsednika Demokratske stranke. Blago rečeno, neprijatno sam iznenađen – kaže Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, za Pink.

Bojkot dijaloga je posledica odluke o bojkotu izbora koju je SzS, prema mišljenju stručnjaka, doneo kako bi prikrio slab rejting i izbegao izborni poraz.

- Najglasniji su oni koji na izborima nikada nisu bili, a jesu u Skupštini: Jeremić i Đilas. Oni su preuzeli stranke, odnosno kupili su ih i odbijaju suštinu: da razgovaraju o izbornim uslovima – ocenjuje analitičar Dejan Vuk Stanković.

Pročitajte još: ĐURIĆ ZA PINK: Vučić i Grenel imali 'energičan razgovor', predsednik će se obratiti za dan, dva

#Zoran Lutovac

'