AKTUELNO

Nakon što je ukazom predsednika Srpske Desnice Miše Vacića, osnovano Kolo žena Srpske Desnice, održan je i prvi konstitutivni sastanak kome je prisustvovao i predsednik Vacić sa svojim saradnicima – šefom kabineta Ivanom Borić i generalnim sekretarom Aleksandarom Zdravkovićem.

Foto: Srpska Desnica

Predsednik Srpske Desnice poželeo je pre svega puno uspeha u radu i naglasio da ima velika očekivanja od Kola, koje će u budućnosti činiti i okosnicu delovanja Srpske Desnice.

Foto: Srpska Desnica

Vacić je takođe istakao da se u Desnici na mnogim istaknutim funkcijama nalaze upravo žene – Suzana Stamenković, odbornik Srpske Desnice i zamenik predsednika Skupštine opštine u Niškoj banji, Davorka Mitrović, odbornik u Požarevcu, dr Radmila Ristić Mrkalj poverenik SD za Vračar, Milica Stojović predsednik Opštinskog odbora Srpske Desnice u Zemunu, dr Tatjana Jocović predsednik Saveta za zdravlje i borbu protiv bele kuge.

Foto: Srpska Desnica

Takođe, predsednik Srpske Desnice osvrnuo se na činjenicu da je Srpska Desnica pokrenula inicijativu da peti oktobar bude Dan Milunke Savić, najveće heroine Velikog rata, i da se time odaje počast heroju, ženi koja je zadužila srpstvo.

Foto: Srpska Desnica

Predsednik Kola žena Aleksandra Đoković se zahvalila na podršci i iznela plan rada kojim su definisane planirane aktivnosti za naredni period. Poseban akcenat dat je na značaju tradicionalne uloge žene u društvu, odnosno porodice kao osnovne ćelije ljudskog društva. Date su smernice za dalja delovanja u cilju ostvarivanja nacionalnih interesa. Đoković je ovom prilikom predstavila i sve članove kola, a dogovoreno je da njen potpredsednik bude Slavica Latinović.

Foto: Srpska Desnica

Vacić je ponovio da je Kolo osnovano sa ciljem da ovaj savet Desnice bude efektivna brana feminizmu, i da srpska žena opet bude tradicionalna, patrijarhalna, da bude odana supruga i majka, da bude sve ono što su bile naše prabake i bake u skladu sa današnjim vremenom.

Foto: Srpska Desnica

Foto: Srpska Desnica

Foto: Srpska Desnica

Foto: Srpska Desnica

#Srpska lista

'