AKTUELNO

Olivera Miletović novinar za Pravac kaže da Kurti ne može da bude individualac, i da odluke ne može da donosi bez odobrenja i konsultacije sa većim, svetskim silama.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, nakon kosovskih izbora na kojima je ta stranka odnela pobedu, kazao je za da će prve nedelje u premijerskoj kancelariji započeti razgovore sa Srbima sa Kosova, ali ne sa Srpskom listom, uprkos tome što su oni u pokrajinskom parlamentu osvojili deset poslaničkim mesta.

Dan posle izbora i proglašavanja pobede Pokreta Samoopredeljenje, očekivanja su da će Kurti vladu formirati sa Demokratskim savezom Kosova, takođe opozicionom strankom koju prednjači za oko 5.000 glasova.

Olivera Miletović novinar za Pravac kaže da je izjava Kurtija da ne želi Srpsku listu u svojoj vladi i nije veliko iznenađenje.

- Nisam iznanađena. On je medijski pozicioniran kao neko ko se bori protiv kriminala, ali po izjavama zvuči kako albanski nacionalsta. Zalaže se za veliku Albaniju i da formira vladu, ali sa nekim njegovim privatnim Srbima – kazala je Miletović.

Kako je objasnila, sve što se dešava na KiM je režija zapada.

Foto: TvPink Printscreen

- Sam Palmer je predvideo njegovu pobedu. Zbog toga ništa nije iznenađujuće. Američku politiku je teško komentarisati, jer se tektonski poremećaji dešavaju na dnevnom nivou – kazala je ona.

Miletović Kurtija opisuje opasnim političarem, ali kako kaže ne treba dati veliki značaj na Srbe koje on želi.

- Mislim da on nije ni malo naivan, opasniji je od Haradinaja i Tačija. Mnoge njegove ideje su nacističke. On je nacista, po meni, u svakom smislu. On želi veliku Albaniju i to pred očima Evrope – onjašnjava ona.

Miletović kaže da Kurti ne može da bude individualac, i da odluke ne može da donosi bez odobrenja i konsultacije sa većim, svetskim silama.

- Ne verujem da je on suverenista, i da može bilo šta da radi a da se ne konsultuje sa zapadom. Mislim da je on dobar markentiški proizvod. On verovatno želi da postepeno spusti tu svoju lestvicu prioriteta – kaže ona.

#Kosovo

'