AKTUELNO

Prištinske vlasti lažu da nisu dobili pismo od Svetske fudbalske federacije u kojem ova organizacija nema ništa protiv da se ova utakmica između Trepče i Crvene zvezde odigra u južnoj srpskoj pokrajini.

Meč između Trepče i Crvene zvezde koji je trebao da se odigra od 14 sati u Zvečanu je zabranjen, iako je Svetska fudbalska federacija pismeno je još 20. septembra obavestila tzv. Fudbalski saveza Kosova da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama tzv. Kosova, tako da utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde može da bude odigrana.

U pismu koje je u ime FIFA potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem ta organizacija se poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza).

Foto: Printscreen Kosovo online

- To je napad na sport, to je napad na slobodu kretanja. Napad na sve principe za koje se tobože zalaže i deo međunarodne zajednice, koja je već 20 godina sa hiljadama vojnika, hiljadama službenika garant bezbednosti u Pokrajini - rekao je Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM, ocenivši ovu odluku skandaloznom.

Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM, kaže da je pokušaj da se Crvenoi zvezdi zabrani igranje fudbalske utakmice anticivilizacijski čin.

- Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: ‘Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo’. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FFK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra - navodi se u pismu FIFA

Pročitajte još:

ĐURIĆ EKSKLUZIVNO ZA PINK.RS: Ovo je bacanje pod noge i prava i pravde. Zbog ovoga Priština bi morala da naglavačke leti iz UEFE!

PINK.RS DONOSI EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Fudbaleri Crvene zvezde stigli na Jarinje! Terzić: Imamo zabranu ulaska, ali još ćemo videti (FOTO)

EKSKLUZIVNO! FIFA obavestila Fudbalski savez Kosova: Srpski klubovi mogu da igraju na severu Kosova!

#Kosovo

#Sport

#Zabranjeno

'