AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Radne grupe za unapređenje izbornih uslova Vlade Srbije Nebojša Stefanović ističe da je potpuna neistina da u Srbiji ne postoji tajnost glasanja, da su izbori pod pritiscima, te da ne postoji izborna administracija koja će takve pojave sankcionisati.

- Danas imamo neuporedivo bolje i čistije izborne uslove, nego što smo ih imali bilo kada ranije, pa i 2012. godine, kada su izgubili oni koji danas pridikuju i koji bi učinili sve da se ponovo vrate na vlast. Prođe vreme, i dete odraste, pa se u sedmoj godini više ne igra sa igračkom kojom se igralo sa tri godine. Prolazi vreme i u Srbiji i unapređujemo je. Činjenica je da uvek može bolje i bolje i želimo da postignemo i da o boljem razgovaramo – kaže Stefanović.

Dodaje da želi razgovore sa svima koji mogu da pruže unapređenje izbornog procesa, ali se, kako kaže, laži stalno plasiraju.

- Bile su one mantre da džip bez tablica kruži gradom. Mi proverimo i ispostavi se da je reč o vozilu kosovskih tablica. Mi smo tom automobilu, u skladu sa Briselskim sporazumom, skinuli tablice i dali im privremene tablice raškog područja. Policija je, pritom, utvrdila i identitet osoba koje su se nalazile u tom vozilu, koje je bilo parkirano u skladu sa zakonom, ali je mantra ostala, jer to super zvuči kao deo kampanje, iako se ispostavilo kao laž – kaže ministar.

Dodaje da izvinjenja zbog obmane građana nije bilo. Na opasku da izbori u Lučanima nisu bili fer, Stefanović kaže da posmatrači Saveza za Srbiju na izbornim mestima u ovoj opštini, nisu imali nijednu primedbu.

- A bilo je napada na ljude koji su bili u koloni, ženu koja je došla da glasa napali su aktivisti koji nisu iz Lučana i to iz redova “Dveri”, vrištali su na polcajce i maltretirali ih, dok su oni reagovali vrlo uzdržano – kaže Stefanović.

#Nebojša Stefanović

'