AKTUELNO

Kako ističe ministar policije, dijalog je ozbiljan razgovor koji je neophodan kako ne bismo došli u situaciju u kojoj smo bili 2012. godine.

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Radne grupe za unapređenje izbornih uslova Vlade Srbije Nebojša Stefanović odbacio je kritike pojedinih opozicionih stranaka da dijalog predstavlja "fingiranje" i ocenio da "nije dijalog ako donesete spisak i kažete: 'Ako sve usvojite onda je to u redu, a ako ne usvojite, onda nije u redu' i naglasio da se radi o ozbiljnom razgovoru kako ne bismo došli u situaciju u kojoj smo bili 2012. godine i pročitao je podatke o transparentnosti iz 2012. godine prema kojima u kampanji te godine Mirko Cvetković, tada premijer, uvećao je svoje aktivnosti za 300 odsto u odnosu na prethodnu godinu izborne kampanje, tadašnji gradonačelnik Dragan Đilas za 360, a Tadić za 500 odsto.

Takođe pročitao je i izveštaj Verice Barać koja je tada bila u savetu Vlade za borbu protiv korupcije, koji kaže da se u medijima u Srbiji vrši snažan pritisak pri čemu je postavljena potpuna kontrola i da više ne postoje mediji u kojima mogu da se dobiju potpune i nejasne informacije pod snažnim pritiskom iz političkih grupa.

- Nisam srećan što dolazi neko iz EU da nas navodi na ovakvu vrstu razgovora, jer to govori da mi kao društvo nismo spremni to sami da uradimo – smatra Stefanović.

Kako ističe, danas se mnogo više radi, a da se ne piše o tome.

- Danas se oni koji su ogrezli u korupciju i kriminal hapse. Oni ljudi, koji čine krivična dela, ne piše se o njima u knjigama, nisu heroji, nisu veliki investitori i perači novca, nisu ključni tajkuni koji su birali vlade – kaže on.

#Nebojša Stefanović

'