AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Radne grupe za unapređenje izbornih uslova Vlade Srbije Nebojša Stefanović kaže da će delegaciju SNS predstavljati delegacija parlamenta, koje će predvoditi zamenik šefa poslaničke grupe Vladimir Orlić.

- Imaćemo tri člana kao i svi ostali, koji će razgovarati, sa svima koji odluče da dođu na te razgovore, o tome šta smo spremni da unapredimo u najkraćem roku i šta je ono što Skupština može da usvoji u narednih 90 dana, da popravi izborne zakone koji su doneti od 2008. do 2012. godine i šta je to što možemo da unapredimo- istakao je Stefanović.

Kako kaže, hoće da imaju i transparentnost RIK-a i dodaje da će imati sednice Republičke izborne komisije, direktno rezultate i jednu novu stvar koju će RIK moći da sprovede, a to je da da mogućnost svakom građaninu Srbije da nakon izbora proveri da li je neko umesto njega glasao, ako nije izašao na izbore.

Naglašava, da je to ta platforma sa kojom Srpska napredna stranka izlazi i da ima 10 zaključaka Vlade.

-To su izmene Zakona o finansiranju političkih stranaka, izmene Zakona o Javnim preduzećima, o Agenciji za borbu protiv korupcije. Sve je usvojeno na osnovu preporuke jednim delom NVO, sve je usvojeno i na osnovu onoga što su bile preporuke i zaključci OEBS-a. Mi smo na te razgovore pozivale u aprilu - istakao je on i podsetio da je jedan deo opozicije odbio da razgovara sa predsednikom Vučićem.

-Mi smo pozvali na razgovore u parlamentu, oni su tada to odbili i to je ono što je suština - rekao je Stefanović.

Kako ističe, dijalog se vodi kako bi se uvidelo šta je to moguće da se uradi i implementira i da se kroz dijalog dođe do najboljih mogućih rešenja za građane Srbije.

#Nebojša Stefanović

'