AKTUELNO

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor prisustvovao je danas u Briselu otvaranju 17. po redu Evropske nedelje gradova i regiona, na kojoj su se zvanicama obratili potpredsednica Evropskog parlamenta Klara Dobrev i predsednik Komiteta regiona Karl Hajnc Lamberc.

Pastor je, povodom značaja prisustva delegacije AP Vojvodine na ovakvim manifestacijama, rekao da je rezultat tog permanentnog učešća prepoznavanje Vojvodine kao regije i promocija svega što mi vidimo kao naše vrednosti i prednosti, saopšteno je iz Skupštine AP Vojvodine.

- Ono što očekujem i ono što predstavlja naše nadanje svake godine, pa tako i ove, jeste to da će se otvoriti nove mogućnosti koje će ubrzati priključenje Srbije Evropskoj uniji. Skoro dve decenije smo u iščekivanju, a siguran sam da je Srbija danas spremnija za pristupanje EU nego što to proces pregovora pokazuje - istakao je Pastor.

On je ocenio i da članstvo u EU predstavlja političko pitanje i dodao da se nada da će prilikom donošenja te političke odluke razum da prevagne u odnosu na interese.

U delegaciji AP Vojvodine u Briselu boravi i pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, predsednik Privredne komore Boško Vučurević i direktorica Fonda Evropski poslovi Vidosava Enderić.

Evropska nedelja gradova i regija održava se u Briselu od 7. do 10. oktobra i predstavlja jedan od najvećih događaja u evropskoj prestonici, Ove godine očekuje se oko šest hiljada učesnika koji će imati priliki da posete više od 300 zvaničnih događaja.

U sklopu ove manifestacije, večeras će u Misiji Republike Srbije pri EU biti predstavlJeni potencijali AP Vojvodine uz prisustvo predstavnika velikog broja evropskih regija i gradova.

#Ištvan Pastor

'