AKTUELNO

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je večeras da je, prema preliminarnim rezulatima, Srpska lista na prevremenim parlamentarnim izborima osvojila svih 10 mandata u kosovskom parlamentu i da je za SL glasalo više od 90 odsto birača u svih 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

Rakić je rekao da je Srpska lista u severnoj Kosovskoj Mitrovici osvojila 98,07 odsto glasova, a da je Samostalna liberalna stranka osvojila 0,47 odsto glasova, Pokret kosovskih Srba 0,76 odsto, a koalicija Sloboda 0,7 odsto glasova.

-Ovo je pokazatelj kome Srbi na KiM veruju, a veruju državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću - rekao je Rakić novinarima kod spomenika knezu Lazaru, gde je okupljenima građanima severne Mitrovice saopštio rezultate izbora.

Rakić je rekao da proglašava pobedu srpskog jedinstva i sloge i u ime Srpske liste zahvalio je odgovornim ljudima koji žive na KiM i koji su pokazali veliku odgovornost i ozbiljnost i shvatili važnost ovih izbora: -Ovi izbori znače budućnost srpskog naroda na prostoru KiM, ali i budućnost Goranaca, Bošnjaka, Roma i svih drugih dobronamernih ljudi-.

Rakić je ocenio da su današnji izbori poraz Evropske unije, jer kada EU poziva njene članice na jedinstvo, onda je to demokratija, ali nije kada država Srbija i Aleksandar Vučić pozivaju srpski narod na jedinstvo. Z

Zahvalio je državi Srbiji, vladi, predsedniku Vučiću i direktoru Kancelarije za KiM Marko Đurić na podršci koju pružaju srpskom narodu na KiM "kada je teškuko i kada je lepo". Rakić je zahvalio i interno raseljenim i proteranim Srbima sa KiM koji su danas u velikom broju došli i glasali.

Pozvao je prisutne da aplauzom pozdrave Tomislava Bakića i Uglješu Živulova, koji su danas privedeni samo zato što je, kako je rekao, neko želeo da glasa sa srpskom ličnom kartom. Rakić nije želeo da komentariše izborne rezultate albanskih partija.

#Goran Rakić

'