AKTUELNO

Za Srbe južno od Ibra i na celom Kosovu i Metohiji najvažnije je jedinstvo, kaže gradonačelnik Gračanice i član Srpske liste Srđan Popović koji smatra da da će izbori zakazani za šesti oktobar pokazati da li je 'srpski narod dostojan da ovde živi i brani svoja vekovna ognjišta'.

Popović ističe koliko je važno da Srpska lista na izborima u nedelju osvoji svih deset garantovanih srpskih mandata u prištinskom parlamentu, jer jedino tako, kako kaže, Srbi u južnoj pokrajini mogu da pruže podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za interese srpskog naroda na KiM.

- Ako neko drugi uzme jedan od tih deset mandata, to znači da će imati ucenjivački kapacitet. Ako pregovori budu krenuli na srpsku stranu i to bude dobro za naš narod, sigurno će oni, koji ne misle dobro Srbima na KiM, iskoristiti tog pijuna za trgovinu - rekao je Popović i pozvao sve Srbe koji žive i koji su živeli na KiM da u nedelju izađu na birališta sa dokumentima koja imaju.

Popović dodaje da srpski narod neće nasedati na pokušaje opstrukcije izbora iz Prištine i da će se boriti za svoje nacionalne interese.

- Naš narod ovde mnogo veruje državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, a izborni rezultat će biti dokaz naše opredeljenosti i pokazati koliko nam znači podrška naše države, i verujemo da će se posle osvajanja svih deset mandata ta veza dodatno ojačati - kaže Popović.

Uveren je da je srpski narod na KiM svestan situacije i ocekuje u nedelju veliki odživ birača srpske nacionalnosti.

- Stalno smo na terenu, pričamo sa našim narodom, tokom svih prethodnih godina videli su ko radi u njihovom interesu, a ko ne i kako druge stranke pokušavaju da dođu do glasova i šta su radili pre ovih izbora - navodi Popović.

On očekuje opstrukcije Prištine na dan izbora i dodaje da će predstavnici Srpske liste raditi onako kako misle da je ispravno.

- Nećemo nasedati na to i uvek ćemo pozivati naš narod da se bori za naš nacionalni interes - poručuje gradonačelnik Gračanice, gde oko 21.000 građana ima pravo glasa

#Srpska lista

'