AKTUELNO

Kao što smo već pisali, Nenad Rašić koji je lider koalicije „Sloboda“, a na čijem čelu je, između ostalih, i Đilasova Rada Trajković, snimio je predizborne spotove na albanskom jeziku u kojima Srpsku listu naziva monstruoznim i hvali se da se sa Albancima borio za izgradnju Kosova, najmlađe države na svetu.

Rašić je poznat kao Srbin po ukusu Prištine, ali je neverovatno da u predizbornom spotu otvoreno poziva Albance da glasaju za njegovu koaliciju, kako bi zajedno odbacili mogućnost da Srpska lista u punom kapacitetu zastupa interese Srba na KiM.

I dok Srpska lista plaća kazne zbog pominjanja Srbije u predizbornom spotu, Đilasovi saveznici Rada Trajković, Nenad Rašić i ostali iz „Saveza za Kosovo“ otvoreno staju na stranu Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija, Albina Kurtija, i zalažu se za nezavisnost Kosova.

Kada je Dragan Đilas pričao o svom planu za Kosovo prećutao je da se njegove produžene ruke poput Rade Trajković, Nenada Rašića, Slobodana Petrovića i Slaviše Petkovića, zalažu za otcepljenje Kosova od Srbije.

Foto: Tanjug

- Ovo pokazuje da, ne samo što neki nisu predstavnici Srba i Srbije, već i da su spremni da pogaze svaki najbazičniji moralni kriterijum, zarad finansijskog ili nekog drugog profita. Ljudi koji to rade jesu političke perjanice SzS na Kosovu i Metohiji, odnosno jedan od lidera SzS na KiM su Rada Trajković i Nenad Rašić, koji direktno pozivaju Albance na KiM da glasaju za njih kako bi, kako sami kažu, pomogli stvaranje najmlađe države na svetu – kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dodaje da je upravo to politika Rade Trajković i Nenada Rašića prema KiM, ali i politika Dragana Đilasa.

- Ovo je ujedno i politika koju ćemo 6. oktobra poraziti na izborima – kaže Đurić za Pink.

Ovakav spot još jedom pokazuje namere Prištine da, uz pomoć podobnih Srba poput Đilasovih perjanica, prekinu vezu kosmetskih Srba sa Beogradom, čime je ugrožen interes srpskog naroda.

Bivši predsednik Koordinacionog centra za KiM Nebojša Čović kaže da je u ovakvim trenucima potrebno jedinstvo na KiM, a ne politika dezintegracije koju „forsiraju arhitekte nezavisnog Kosova“.

- Vazda je bilo „Srbe na Srbe“ i „Zavadi pa vladaj“. Rašićev spot je morbidan, a naročito poruke koje se šalju Srpskoj listi i Beogradu. Ne verujem da će se Rašić ponositi nekada svojim spotom i porukama, ali spot je razumljiv za Albance i videćemo, možda će oni glasati za njega – kaže Čović za Pink.

#Dragan Đilas

'