AKTUELNO

Srpska lista (SL) ponovo je danas osudila odluku privremenih prištinskih institucija kojom se kažnjava spot te najjače stranke kosovskih Srba za predstojeće parlamentarne izbore jer se u njemu pominje država Srbija.

- Već 20 godina Priština vrši najgore pritiske na Srbe na Kosovu i Metohiji i nikako da shvati da ne mogu da nas nateraju da se odreknemo svoje otadžbine Srbije, čak ni primenom najgore sile - kaže se u saopštenju SL.

Ta stranka ističe da "najnoviji pritisci i odluke da se kažnjava pominjanje Srbije u spotu Srpske liste i dolazak zvaničnika države Srbije među svoj narod na Kosovu i Metohiji, pokazuju antisrpsko raspoloženje i nervozu koja vlada među albanskim liderima u Prištini".

- Srpska lista je apsolutno svesna sinhronizovanog delovanja iznajmljenih Srba, Rade Trajković, Slobodana Petrovića, Nenada Rašića i Aleksandra Jablanovića sa jedne strane, i njihovih finansijera, mentora i suflera iz albanskih partija, kosovskih institucija i zapadnih ambasada u Prištini, protiv srpskog naroda koji želi da živi na svom ognjištu, ponosan i častan - dodaje se u saopštenju SL.

Ta stranka ističe da "nema te kazne, pretnje, ni zabrane koja će sprečiti srpski narod da kliče svojoj otadžbini Srbiji i bira sebi predstavnike koji će hrabro zastupati interese Srba unutar kosovskih institucija".

- Zato ćemo na izborima 6. oktobra još jednom pokazati koliko smo jedinstveni, složni i opredeljeni da se borimo za svoje parče neba i zemlje na našem Kosmetu, terajući olovkama albanizovane Srbe u političku istoriju - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

#Srpska lista

'