AKTUELNO

Odluka je doneta jednoglasno.

Predsedništvo SNS jednoglasno se večeras izjasnilo da kandidat za predsednika Srbije bude Aleksandar Vučić. To je novinare po izlasku iz sale obavestio Nebojša Stefanović.

U saopštenju koje je SNS izdalo nakon sednice Predsedništva SNS, navodi se da je donet Zaključak kojim Predsedništvo srpskih naprednjaka predlaže Glavnom odboru Stranke da za predsednika Republike Srbije, kao svog kandidata, istakne Aleksandra Vučića.

Ta odluka doneta je jednoglasno.

Predsednik SNS obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa današnjim predsednikom Republike, Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak.

Takođe, predsednik SNS dužan je da razgovara sa svim partnerima Srpske napredne stranke i pokuša da obezbedi široku narodnu podršku za pobedu na predstojećim izborima.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će biti doneta odluka, biće održana u petak, 17. februara.

Vučić je po izlasku iz sale, upitan da li je on kandidat, kratko rekao da će uskoro u saopštenju sve biti precizno navedeno.

Sednica Predsedništva SNS počela je nešto posle 16 časova u sedištu stranke na Novom Beogradu. Sednica je zatvorena za javnost.

Foto: Tanjug

Predsednik SNS Aleksandar Vučić, pri dolasku u sedište stranke nije davao izjave za novinare, kao ni članovi Predsedništva koji su pristizali na sednicu.

Foto: Tanjug

#Izbori

#SNS

'