AKTUELNO

Svaka Vaša izjava sadrži uglavnom presne laži. Baron Minhauzen, Ostap Bender i Feliks Krul su mala deca za Vas. Javnosti je već neprijatno, od lavine Vaših obmana. Vama nije, naravno. Vi se držite one izreke „Obraz đon, karakter nula“, piše politički analitičar i odbornik SNS u Skupštini Beograda Nebojša Bakarec u otvorenom pismu Nikoli Jovanoviću koje prenosimo u celosti:

Godinu i po dana unazad, Vi nas Jovanoviću opsenjujete svojim neistinama. Svaka Vaša izjava sadrži uglavnom presne laži. Baron Minhauzen, Ostap Bender i Feliks Krul su mala deca za Vas. Javnosti je već neprijatno, od lavine Vaših obmana. Vama nije, naravno. Vi se držite one izreke „Obraz đon, karakter nula“.

Vi želite da javnost zaboravi da ste potpredsednik Jeremićeve stranke, a ponašate se kao Đilasov sluga. Da zaboravi da ste Vi programski direktor Jeremićeve NVO, koja sarađuje sa nizom osuđenih međunarodnih kriminalaca. Krijete da ste bili leva ruka nekadašnjeg ministra Jeremića. U svakom slučaju postoje osnovane sumnje da ste Vi Jeremićev i Patrik Hoov saučesnik. Sumnja se da ste Vi saizvršilac više krivičnih dela koje je, sumnja se, počinio Vuk Jeremić („ugrožavanje nezavisnosti“, član 305. KZ, "ugrožavanje teritorijalne celine pod silom ili na drugi način" član 307. KZ), i više krivičnih dela vezanih za korupciju, podmićivanje i pranje novca (po zakonima Srbije i SAD). Sve to u vreme kada ste Vi bili Jeremićev specijalni savetnik - između 2011., i 2012., i saradnik u CIRSD-u, od 2013. do danas (za onaj drugi korpus nedela, u SAD je osuđen Vaš i Jeremićev šef i donator Patrik Ho).

I Vi se usuđujete da se bavite politikom i da sejete neistine. Pri tome ne radite posao zbog koga su Vam građani poverili odbornički mandat, i već godinu dana Đilas i Vi predvodite odbornike neradnike, ali uredno primate naknadu iz budžeta. U nedostatku argumenata sad ste napisali uvredljivo pismo gradonačelniku Zoranu Radojičiću. To pismo obiluje i Vašim nerazumevanjem funkcionisanja vlasti, i podele nadležnosti i zaduženja. Vi ne možete da pojmite da su gradonačelnik i njegov zamenik, deo tima koji skladno radi. Vi ste navikli na tiransko ponašanje Đilasa i Jeremića, i čudite se tome što gradonačelnik nije prigrabio svu vlast u svoje ruke, već su nadležnosti i zaduženja podeljeni u okviru velikog tima. U skladu sa svojim ograničenim, ali zloćudnim umnim kapacitetima, Vi širite tračeve i glasine, o gradonačelniku i zameniku gradonačelnika.

Taj Vaš ograničeni um, takođe ne može da shvati da dvojica potpuno različitih ljudi, poput gradonačelnika i njegovog zamenika, mogu skladno da rade, deleći posao. Vaš zarobljeni um, oblikovan u skladu sa Đilasovom i Jeremićevom autokratijom, ne poima da gradonačelnik može biti uspešan, ukoliko je radan, skroman, tih, nenametljiv, van sukoba interesa i van privatnog biznisa. Sve suprotno Đilasu. Vama je neshvatljivo da je zamenik gradonačelnika vredan, medijski eksponiran, borben, a da pri tome ne ugrožava gradonačelnika i da je zadovoljan svojim položajem. Sve to je za Vas viša matematika. Vi ste navikli da Vas gaze Jeremić i Đilas, da se međusobno gaze i podmeću jedan drugom. To su radili u DS-u, to rade i sada.

Što se tiče cena radova u Beogradu, cene radova su realne i mnogo niže nego u Vaše, žuto doba, zbog toga što niko ne uzima „jedan od pet miliona“, odnosno 20 odsto, kako je uzimao žuti kartel! U to doba u cenu radova, npr. na Bulevaru, nisu bili uključeni troškovi radova koje su na infrastrukturi izvodila beogradska javna preduzeća, a morali su da budu. I pored toga nadležni organi su utvrdili da je Đilas na Bulevar potrošio 6 miliona evra više nego što je bilo potrebno, i vodi se sudski spor protiv osam lica na čelu sa Đilasovim gradskim menadžerom.

Podsećam Vas, Nikola Jovanoviću, da je do sada hapšeno preko 50 Đilasovih saradnika, optuženih da su enormno oštetili grad Beograd, da je Đilas je ostavio Beogradu kumulativni dug od 1, 2 milijarde evra, dok su njegove kompanije za to vreme ostvarile poslovni prihod od 619 miliona evra, i čist profit - neto dobit od 106 miliona evra! Đilasovi profiti i prihodi su bili proporcionalni gubicima grada Beograda!

Za kraj Vam ukazujem na čuvenu pesmu „Idola“:„Retko te viđam sa devojkama, a viđam te svaki dan, retko te viđam sa devojkama, ipak nikad nisi sam. Oko tebe su dečaci, fini su, al' ipak znaj, glasine se brzo šire, a kad puknu tu je kraj“. Mislite o tome.

#Nebojša Bakarec

'