AKTUELNO

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda, smatra da je očigledno da Dragan Đilas i Branko Miljuš hoće da izbegnu odgovornost za napad na porodicu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i pretnje koje su iznosili.

Prema njegovim rečima, a ko bi drugi njih štitio već dežurni politički ekstremista Marko Bastać, nesrećan što ga niko ne pominje.

- Da li su Đilasovi plaćenici dolazili pred zgradu u kojoj živi Goran Vesić? Da li su pretili njegovoj porodici? Da li je član Opštinskog veća Stari grad Branko Miljuš uzvikivao zamenika gradonačelnika „Vesiću, ti si sledeći” i „Završićeš dva metra ispod zemlje”? Da li je to normalno ponašanje u demokratskoj zemlji? Da li su u modernoj političkoj istoriji ispred kuća političkih protivnika do sada dolazili samo nacisti Adolfa Hitlera i mađarski fašisti iz Jobika? Da li ste pre toga pokušali da na silu upadnete u RTS, Skupštinu grada i Predsedništvo - upitao je Marjanović.

Marjanović kaže da nisu potrebne izjave Đilasovih plaćenika poput odlazećeg predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća o tome šta je Branko Miljuš radio ispred zgrade u kojoj živi zamenik gradonačelnika i njegova porodica.

- U tužbi koja je podneta protiv Đilasa i Miljuša navedena su imena svedoka koji su sedeli u baštama okolo i koji su čuli šta ste vikali. Oni će da svedoče. Ali pred Tužilaštvom Srbije gde vam je mesto - rekao je Marjanović i dodao:

- Politički ekstremisti iz SzS-a rešili su da se fizički obračunavaju sa političkim neistomišljenicima i što je još monstruoznije sa njihovim porodicama, da im zabrane i ograniče slobodu kretanja, a kao krajnji cilj i slobodu političkog delovanja ne bi li se na silu, bez izbora, dočepali vlasti, fotelja i državne kase.

#Dragan Đilas

#Marko Bastać

#Radoslav Marjanović

'