AKTUELNO

Hrvati su u oba svetska rata pogrešili birajući poražene vrednosti - jednom austrougarskog imperijalizma, drugi put Hitlerovog nacizma, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je to rekao komentarišući rezultate ankete sprovedene u Hrvatskoj po kojoj je Srbija krivac za zaoštravanje hrvatsko-srpskih odnosa, a najodgovorniji političar za pogoršanje odnosa je Aleksandar Vučić.

Po anketi srpski ministar odbrane nalazi se na drugom mestu. Vulin u izjavi za javnost navodi da Hrvati nikada nisu pogrešili kada su birali na koje Srbe će usmeriti svoju mržnju.

-Srbe koji jačaju Srbiju, Srbe koji smeju da kažu da je Hrvatska nastala u građanskom ratuk, a ne u otporu agresiji, Srbe koji ne ćute kada ustaškog vikara hoće da proglase za sveca, Srbe koji ne zaboravljaju Jasenovac, Srbe koji ne prestaju da traže odgovornost za zločine u Oluji, Srbe koji neće dozvoliti ponavljanje zločinačke Oluje - rekao je Vulin.

-Aleksandar Vučić je takav Srbin i svi koji mrze jaku i stabilnu Srbiju, mrze Vučića baš koliko su voleli Tadića. Ponosan sam što sam po stepenu mržnje u Hrvata i krivice za odbranu Srbije odmah iza Vučića - izjavio je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

'