AKTUELNO

Jedini plan predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa za Kosovo i Metohiju je da se i preostalo stanovništvo koje tamo živi raseli, ocenjuje šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković.

- Neverovatno mi je da Đilas nudi neki novi plan koji sa realnošću nema veze i koji je jedna čista demagogija, a koji je još jedan u nizu pokazatelja kako olako shvata politiku i probleme sa kojima se suočavaju Srbi na KiM - rekao je Mirković komentarišući plan koji je Đilas danas predstavio.

Paradoklasno je što, kaže Mirković, Đilas govori o rešavanju kosovskog problema, u čije je vreme njegov saradnik Vuk Jeremić pravio granicu između Srba i Srba, kada je pitanje KiM prebačeno iz UN-a u EU, kao i kada je Jeremić postavio pitanje o nezavisnosti takozvanog Kosova pred Međunarodnim sudom pravde.

- Odgovor Međunarodnog suda pravde bilo je na strani nezavisnosti tzv. Kosova i time je ta takozvana nazavisnost dobila legitimitet, na šta se Hašim Tači i Ramuš Haradinaj i danas pozivaju i tom odlukom nam mašu u svim institucijama gde god da pokušavaju da od Kosova naprave stvarnu državu - rekao je Mirković.

Čije interese Đilas zastupa, smatra Mirković, najbolje pokazuje činjenica da je Redžep Hoti, prvi saradnik Tačija i Haradinaja, zajedno šetao sa pristalicama "1 od 5 miliona" u Novom Pazaru.

- Đilas se na KiM kreće bez ikakve pratnje, daje intervjue za njihove medije na naslovnoj strani, dok naša deca strepe kada odlaze u školu, kamenuju se naši kombiji i autobusi -  naveo je Mirković.

On se osvnuo i na izjave koje su danas predstavnici Odborničke grupe SzS izneli ispred opštine Zvezdara o ugovoru sa izvođačem za Trg Republike i kazao da je njihova politika zasnovana na iznošenju neistina i da je to, kako kaže, nastavak njihove neodgovorne politike.

- Ne znam kako uzeti za ozbiljno izjavu Nikole Jovanovića koji se lažno predstavljao kao šef najveće odborničke grupe u sastavu grada koju čine 18 odbornika, dok SNS čini čak 60 odbornika, koji se nije pojavio ni na jednoj sednici i kome je šef milioner Vuk Jeremić učesnik jedne od najvećih svetskih korupcionih afera - naveo je Mirković.

#Aleksandar Mirković

#Dragan Đilas

'