AKTUELNO

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM optužio je prištinsku vlast da je orkestrirala sve da srpski birači ne bi izašli na izbore u južnoj srpskoj pokrajini.

Đurić kaže da su nekoliko dana pred održavanje pokrajinskih izbora, pojedinci išli i agitovali da se glasa za predstavnike iz Prištine, a ne za one koji predstavljaju Srbiju i Srbe na Kosovu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Želim da postavim pitanje predstavnicima država Kvinte i međunarodnoj zajednici: trebalo je da budu glasni, ali su optužili i napali Spsku listu. Pitam ih hoće li reagovati na pritiske na Srpsku listu, na zloupotrebe javnih resursa i na pokušaje potkupljivanja Srba. Na delu je veoma ozbiljan i štetan scenario u režiji Prištine. Pozivam Srbe na sabiranje oko Srpske liste i da masovnim odzivom na izbore pokušamo da sačuvamo organske veze sa Srbijom – rekao je Đurić, dodajući da se ne sme dozvoliti da se jeftinim trikovima podriva pregovaračka pozicija Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kaže i da 6. oktobra neće uspeti da nam podvale ljude koji nisu lojalni srpskom narodu i srpskim interesima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ako želimo da sačuvamo naš opstanak i ostanak, moramo biti jedinstveni. Oko ovoga moramo da gajimo zdravorazumski minimum rodoljublja i patriotizma u celoj Srbiji – rekao je Đurić.

#Marko Đurić

'