AKTUELNO

Zbog posledica koje je Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, pretrpeo u javnom i političkom životu - u kome se njegovo ime dovodilo od strane Rade Trajković u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića - Radoičić je 2. septembra ove godine podneo i privatnu krivičnu tužbu zbog krivičnog dela uvrede, uz prethodno podnetu tužbu zbog povrede ugleda i časti 1. avgusta ove godine, kaže za Kosovo Online njegov advokat Goran Petronijević.

Petronijević kaže da su i Radoičić i Trajković akteri političke scene u Srbiji, tačnije na Kosovu, ali da to nikako ne bi smeo biti razlog navedenog ponašanja Rade Trajković.

- Očigledno je iz svih njenih medijskih nastupa da to nije činila u žaru političke borbe, već iz nekih ličnih ili eventualno naručenih motiva. Podsećamo da je Radoičić potpredsednik najveće političke partije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji – Srpske liste, a da su ovakvi nastupi Rade Trajković prouzrokovali pokretanje nekakvog postupka pred kosovskim sudom očigledno sve zajedno sa namerom da se Milanu Radoičiću život, boravak i političko delovanje na Kosovu i Metohiji onemogući - napominje Petronijević.

- Trajković se uvredljivo izražavala o Radoičiću u više navrata, dovodeći ga u kontekst osobe odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića. Ti navodi su u svim njenim medijskim nastupima izrečeni bez ikakvog osnova. Upornost kojom je Trajković u dužem vremenskom periodu iznosila neistine i motivi takvog ponašanja će verovatno biti razjašnjeni na sudu u javnom postupku - precizira Petronijević za Kosovo Online.

- Rada Trajković je u dužem vremenskom periodu 2018. i 2019. u medijima zlonamerno iznosila neisitine o Milanu Radoičiću stavljajući ga u veoma negativan kontekst grubo vređajući njegov ugled i čast - pojašnjava za Kosovo Online njegov advokat Goran Petronijević Radoičićeve razloge da 1. avgusta ove godine podnese tužbu za zbog povrede ugleda i časti Višem sudu u Beogradu.

Taj advokat za naš portal kaže da je osuda zahtevano da radi naknade nematerijalne štete zbog zlonamerno izrečenih neistina i povrede ugleda i časti obaveže Radu Trajković na plaćanje iznosa od 5 miliona dinara.

Petronijević za Kosovo Online kaže da su kao osnov za pokretanje ova dva postupka u tužbama naveli da je Rada Trajković bez ikakvog činjeničnog osnova lažno i u dužem vremenskom periodu, a očigledno sa namerom da naruši Radoičićev integritet, čast i ugled ispoljila takvo neuobičajeno ponašanje.

Podsetimo, juče je predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković na svom Tviter profilu napisala da je zbog povrede ugleda i časti potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kojeg kosovsko tužilaštvo sumnjiči za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, protiv nje podneo tužbu Višem sudu u Beogradu. Trajković je tada navela da će se braniti "poligrafom".

#Kosovo

#Milan Radoičić

'