AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas sa svojim sinom Danilom rodnu kuću Gavrila Principa u selu Obljaj, u Grahovu. Fotografiju posete objavio je na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

- Uveren sam da srpski narod nikada neće zaboraviti junačko delo Gavrila Principa. Srbija će uvek pomagati narodu Grahova i ovog kraja - napisao je predsednik Vučić ispod fotografija iz Grahova.

Vučićev sin ovom prilikom nosio je i majicu sa likom Gavrila Principa.

Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Interesantno je da je predsednik već posetio Principovu kuću, i to pre 40 godina. Tada je sedmogodišnji Vučić, u ovom istom mestu, boravio sa svojim rođenim bratom Andrejem. On je podelio i fotografiju i ove posete, koja je nastala 1978. godine.

Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Podsetimo, pored predsednika Srbije i njegovog sina, u obilasku je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. Njih dvojica će večeras u Drvaru prisustvovati centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština 1995. godine pod nazivom "Krajino moja". Početak akademije predviđen je u 19.00 časova, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH.

Prethodno će Dodik i Vučić, u 17.30 časova, posetiće Dečji vrtić "Majka hrabrost", a 18.05 u Radničkom domu predviđen je sastanak sa načelnicima opština Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Pročitajte još: VUČIĆ I DODIK POSETILI RODNU KUĆU GAVRILA PRINCIPA, večeras u Drvaru prisustvuju centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima (FOTO)

#Aleksandar Vučić

'