AKTUELNO

Dragan Đilas nikako da prežali što nije uspeo u svojoj nameri da PКB namernim upropašćavanjem i zaduživanjem po što jeftinijoj ceni kupi, pa sada preko svojih poltrona poput Borka Stefanovića prepričava odavno stare laži i priče te na taj način još jednom potvrđuje sav besmisao njihove politike, izjavio je šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković.

Prema njegovim rečima, kako su Đilas, Jeremić, Tadić, Borko Stefanović vodili Beograd i Srbiju najbolje pokazuje baš primer PКB-a.

- Đilasovim postavljanjem izvesnog Mandića na mesto direktora PКB-a, do tada direktora u firmi Delta Miroslava Miškovića, počinje sunovrat tog preduzeća. Dve godine nisu plaćani računi za struju, vodu, gas. Namernim zaduživanjem dug PКB-a izosio je između 55 i 80 miliona evra - kazao je Mirković.

On je dodao da je posebna sramota je što je PКB bez dozvole, bez i jednog papira gradio farmu i na taj način je Dragan Đilas kao gradonačelnik podsticao i podržavao divlju gradnju što je apsolutno nedopustivo.

- Procena je bila da će gradnja farme koštati 3,5 miliona evra, ali na kraju je cena bila čak 7 miliona evra iako po proceni stručnjaka uopšte nije bilo potrebe da se nova farma pravi. Кoliko su bili samo nesposobni i o kakvim se amaterima i neznalicama radi najbolje oslikava primer kada su kravama sekli rogove, jer nisu mogle da uđu u već napravljene bokseve - istakao je Mirković.

Kako je dodao, pored svih ovih skandala sramnog vođenja PКB-a i milionskih dugova, Đilasov menadžment odnosno 6 direktora lažnim prikazivanjem dobiti, podelili su bonus od čak 626.000 evra.

- Bahatost, nestručnost, dugovi, sumnjivi poslovi, trošenje para bez osnova i potrebe sakupljeno je u aferi PКB i gle čuda, baš sve to liči i podseća na ono čime se Dragan Đilas služi od kada se bavi politikom. Na svu sreću takve stvari su prošlost i ljudi kao što su Đilas ,Jeremić, Tadić nikada više neće biti u prilici da upropaste još neko preduzeće, a da na tome zarade, jer građani žele odgovrne, poštene ljude, politiku razvoja i prosperiteta koju jedino garantuju Aleksandar Vučić i SNS - dodao je Mirković.

#Aleksandar Mirković

'