AKTUELNO

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je danas kao 'teško licemerje' zahtev predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da predsednik Samostalne srpske demokratske stranke Milorad Pupovac povuče izjavu kojom je današnju Hrvatsku uporedio sa NDH.

- Jandroković je čovek koji, zajedno sa Kolindom Grabar Kitarović i Vladom Hrvatske, najdirektinije radi na rehabilitaciji ustaštva i genocidne NDH o čemu govore brojne činjenice - tvrdi Linta, navodi se u saopštenju.

Naveo je da je Hrvatski sabor 2016. godine doneo skandaloznu odluku da ponovo bude pokrovitelj ubijenim ustaškim zlikovcima u Blajburgu, kao i da Jandroković svake godine odlazi u taj grad da položi venac ubijenim ustašama na spomen ploču na kojoj piše "U čast i slavu poginuloj hrvatskoj vojsci".

Istakao je takođe da se u Hrvatskoj nastavlja organizovana "proustaška" kampanja poput grafita "Ubij Srbina" na tabli na ulazu u rodno selo Milorada Pupovca, govora lokalnih funkcionera, koji nekažnjeno završavaju sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni"...

- Svima je odavno jasno da Hrvatska sve više postaje faktor nestabilnosti i uzor nacističkim i fašističkim pokretima u Evorpi - rekao je Linta i dodao da SAD, Evropska unija i druge međunarodne organizacije i dalje ćute na sve što se dešava u Hrvatskoj".

#Hrvatska

#Miodrag Linta

'