AKTUELNO

Nakon bruke na izborima u Medveđi, sada će se krenuti u etiketiranje, napad i linč svih onih koji nisu podržali bojkot i koji planiraju da naredne godine učestvuju na izborima, ocenjuju sagorvornici „Novog jutra“. Podsećaju da takve kampanje protiv pojedinaca već postoje, a kao primer navode šikaniranje glumca Nenada Jezdića.

Govoreći o rekordnoj izlaznosti na izborima u Medveđi od čak 68 odsto, i pored toga što je SzS bojkotovao izbore, Vasilije Papović, zamenik glavnog urednika dnevnog lista „Alo!“ kaže da je rezultat pokazao da su se pojavile neke druge, nove stranke koje su zauzele poziciju Đilasove.

- Sada se postavlja pitanje isplati li se Đilasu da ide na bojkot, ne pokušavajući ni na jedan način da prihvati pruženu ruku na sastancima na FPN-u i da se dogovori. To je njegov rizik, a čini se i da je Sergej Trifunović shvatio i da če izaći na izbore, te da će mu se oni isplatiti – kaže Papović za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Jelena Trivan, predsednica upravnog odbora filmskog centra Srbije, kaže da su lideri opozicije nakon izbora u Medveđi pokušali da dokažu da je bojkot dao svoje rezultate, a svojim izjavama “otkrili su svoje namere”.

- Jeremić je rekao da je ovo borba za dušu opozicije, na šta mu je Vukadinović odmah replicirao ističući da pričom o bojkotu žele da se izbore za glavno mesto u odlazećoj opoziciji. Drugi su pokušali da omalovaže rezultat SNS-a, a treći da zastrašivanjem nastave kampanju bojkota, pošto ona za sada ima samo jedan element: ne da se predstave razlozi bojkota, već da se zastraše oni koji bi mogli da odluče da učestvuju na izborima – kaže Trivan. Dodaje da je “rafal mržnje išao prema Sergeju Trifunoviću koji je nazvan plaćenikom jer se njegova izjava emitovala na TV Pink".

Foto: TV Pink Printscreen

- Ljudi se markiraju onda kada ne misle isto, pa su juče pravili i spiskove i pobrojavali ko je za bojkot. Oni koji nisu za bojkot markirani su i zlostavljani od strane opozicije – kaže Trivan.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

'