AKTUELNO

Zamenik šefa odborničke grupe SNS Vladimir Orlić izjavio je danas da je na Fakultetu političkih nauka održan još jedan vrlo dobar sastanak, navodeći da se na trenutke vodila i "temperamentna" rasprava.

- To samo pokazuje sa koliko energije i želje su učesnici ušli u proces, što je dobra stvar. Dobro je primetiti da je učesnicima stalo da se iskristališu poruke i da se određeni zaključci definišu -  rekao je Orlić novinarima.

On je dodao da su vlast i opozicija uspeli danas da se usaglase u veoma velikoj meri po onome što je bila tema sastanka, pre svega vezano za pitanja biračkog spiska.

Otprilike, četiri ili pet zajedničkih predloga postoji iza kojih stoje NVO, CESID CRTA i Transarentnost. Oni su napravili zajedničke predloge i sve što se tiče biračkog spiska naišlo je na saglasnost i odobravanje učesnika - rekao je Orlić.

On je, kaže, očekivao da to potvrde i ostali učesnicima pred medijima, ali, dodaje, razume ukoliko to nisu učinili iz političkih razloga. U praksi to znači da je birački spisak po najvišim standardima i da je tačnost na visokom nivou, te da ne bude sporno za građane da li su oni relevantni.

- Stav SNS je da te stvari nisu sporne, naprotiv, nama je drago da uređenjem svega što treba dodatno uredimo izborne uslove, a smatramo i da to neće niko ozbiljan moći da ospori - istakao je Orlić.

Prema njegovim rečima, "nije tajna" da su izbori u Srbiji slobodni i da je ovo demokratska država, te da da misije OEBS-a, ODIHR-a i stranih posmatrača to potvrđuju.

Kada pogledate zaključke sa prethodnih izbora oni počinju rečenicom - demokratski izbori u Srbiji... Ko je ozbljan - on će to pošteno reći. Poverenje građana moramo da unapredimo zajednički", poručio je Orlić.

#Vladimir Orlić

'