AKTUELNO

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da je jedan od lidera opozicionog SzS Vuk Jeremić kažnjen ulogom "trajnog političkog gubitnika" zbog svega što je uradio na učvršćivanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Đurić dodaje da Jeremić danas, bez ikakvog osnova, optužuje druge za ono što je, kaže, sam činio. Predsednik NS, naime, u današnjem saopštenju, ponavlja da je za bojkot izbora i dodaje da će biti nelegitimne sve odluke institucija izabranih posle izbora koje će opozicija bojkotovati, kao i svi međunarodni ugovori koje će vlast potpisati, uključujući eventualno, kako navodi, "i sporazum o 'razgraničenju' po kojem bi Priština dobila stolicu u UN".

Jeremić tvrdi da je predsednik Srbije od SAD dobio "odrešene ruke" da "završi sa Kosovom". Djurić podseća da je, međutim, upravo Jermićev učinak na mestu ministra spoljnih poslova Srbije bila "poplava priznanja" jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, a učinak aktuelne vlasti, zahvaljujući politici čiji je kreator predsednik Aleksandar Vučić, jeste dvocifren broj povučenih priznanja.

- Jeremićevi suludi pokušaji da zloupotrebi pitanje KiM kako bi opravdao svoje antisistemsko delovanje i kampanju za bojkot izbora osuđeni su na propast, jer je svima belodano jasno o čemu je ovde reč - smatra Đurić. Dodaje da Jeremićevi pozivi na bojkot izbora imaju jednu jedinu svrhu - da sakriju koliko je politička opcija koju on predvodi slaba i beznačajna.

- Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali durenje nije politički program - kaže Đurić.

- Ni sredstva iz crnih inostranih fondova, ni Đilasov tajkunski kapital, ne mogu građane Srbije baciti u stanje amnezije, jer je šteta koju su napravili našoj zemlji toliko kolosalna da će i naši unuci njihova imena koristiti kao sinonim za političku neodgovornost i lopovluk - naveo je Đurić.

Dodaje i da Jeremića i danas u Prištini slave kao "heroja nezavisnog Kosova", jer je on uputio Međunarodnom sudu pravde pitanje nakon kojeg je usledila potvrda legalnosti jednostrano proglašenog otcepljenja naše južne pokrajine.

#Marko Đurić

'