AKTUELNO

Marijan Rističević, poslanik Narodne seljačke stranke, gostujući u Kontraviziji, autora i voditelja Lava Grigorija Pajkića, govoreći o bojkotu izbora koji najavljuje deo opozicije okupljen oko SzS kaže da oni bojkotuju i sami sebe.

- Dragan Đilas i Vuk Jeremić 2016. godine nisu učestvovali u izborima. Nisu učestvovali, a pričaju o krađi na izborima. Da bi ja pričao o krađi na izborima, morao bih da učestvujem na nekim izborima. Onda iznesem neke podatke. Ko je lopov? Onaj koji krade. Ko je lopov na izborima? Onaj koji krade glasove. Glasove možete krasti u toku izbornog postupka, na dan glasanja, prebrojavanjem glasova. Glasove možete krasti posle izbora – kazao je Rističević i dodao:

Jedini lopovi za koje znam da su krali glasove i to glasove drugih partija su Vuk Jeremić i Dragan Đilas. Ako imaju dva poslanička kluba koja su kupili, pardon, „pribavili“ sa 11 poslanika, ako je tu Marinika Tepić za koju su glasali glasači Lige socijaldemokrata Vojvodine, od Lige do ljige, ona promeni nekoliko partija, ona verovatno nije prevela tih 15.000 glasača, verovatno je zloupotrebila volju ovih koji su glasali za Ligu, a ne za ljigu.

Rističević kaže da Jeremićevi i Đilasovi mandati vrede negde oko 150.000 glasova, a krađa posle izbora su glasovi onih koji su glasali za druge stranke i ušli u ta dva poslanička kluba.

Foto: TvPink Printscreen

- Ako to nije krađa, ja ne znam šta je drugo krađa. Ako 619 miliona možete da steknete bez ikakve krađe, oni misle da mogu da steknu i 11 narodnih poslanika bez krađe. Dakle, to je krađa 150 hiljada glasova. Ja se čudim narodnim poslanicima koji zarad Đilasovog i ne znam čijeg biznisa bojkotuju sami sebe – kazao je Rističević.

Rističević je govoreći o izborima na Kosmetu i tome što Đilas učestvuje u njima rekao da je to sigurno zato što Albanci imaju "kada Albanci stanu na novčanik, to je podebela demokratija".

- Koliko sam ja razumeo, ova Đilasova ekipa učestvuje u izborima u našoj pokrajini Kosovo i Metohija, za divlju državu i divlju instituciju, ali će da bojkotuju izbore u Srbiji. Očigledno da je nivo demokratije kod Albanaca toliki da njih zadovoljava, verovatno je podebeo. Znači kada Albanci stanu na novčanik, to je podebela demokratija – smatra Rističević.

Foto: TvPink Printscreen

Odgovarajući na pitanje da li pomenuti deo opozicije dolazi u parlament kaže da odmah dođu kada dođe neka strana delegacija.

Celu emisiju Kontravizija pogledajte u videu koji sledi:

#Kontravizija

#Marijan Rističević

'