AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Goran Vesić kaze da je u pravu Dragan Ðilas kada kaže da se "mnogo namračilo", jer, primećuje, njemu se u stvari "baš smračilo" od kako su policija i tužilaštvo počeli istragu o trgovini reklamnim sekundama koju su imale kompanije u njegovom direktnom ili indirektnom vlasništvu

- Kaže Ðilas da rast njegovih kompanija ako se porede 2003. kada nije bio u politici sa 2004. godinom kada je ušao u politiku nije bio nekoliko hiljada puta. Rast njegove četiri najveće kompanije 2004. godine u odnosu na 2003. godinu iznosio je tačno 43 037 odsto! Kada se uzmu zvanični podaci iz Agencije za privredne registre vidi se te četiri Ðilasove firme 2003. godine imale ukupan prihodi od 4.771.000 dinara. Iste te kompanije, imale su 2004. godine, kada je Ðilas aktivan u politici prvo dok je vodio političku kampanju Borisa Tadića a potom i ka državni funkcioner, od 2.058.050.000 dinara. A to je tačno 43 037 odsto - naveo je Vesić.

Vesić u saopštenju napominje da Ðilas još uvek nije demantovao da je poslovnu zgradu svoje kompanije Multikom prodao svom partneru Draganu Šolaku suvlasniku SBB i N1 za 5,2 miliona evra (611 miliona dinara) a da se u zvaničnim bilansima Ðilasovog Multikoma vrednost te iste zgrade vodila na 2 miliona evra (242 miliona dinara).

- Kako je to vrednost zgrade porasla za 2,5 puta za godinu dana samo Ðilas zna. Inače, prema zvaničnim podacima ta zgrada koja ima četiri etaže ima samo 347 metara kvadratnih što znači da je Šolak Ðilasu platio metar kvadratni 15.000 evra što je apsolutni rekord u Beogradu - naveo je Vesić.

Vesić je povodom 67 tužbi koje je Ðilas, kako je kazao, podneo protiv medija, predsednika Vučića, Vladimira Ðukanovića i njega, pozvao lidera ŠP da odgovori da li je "normalno da njegove firme u vreme kada je bio državni funkcioner imaju 619 miliona evra prihoda o oko sto miliona evra dobiti kako je sam prijavio".

Vesić takođe postavlja pitanje da li takav slučaj postoji bilo gde u svetskoj politici i da li postoji političar u svetu čije privatne firme rade posao sa državnim javnim servisom i televizijom u vlasništvu lokalne samouprave koju je on vodio.

- Ako to nije sukob interesa, šta je? Jednom je u Srbiji jedna ministarka podnela ostavku jer je sa svojim državnim sekretarom napravila firmu preko čijeg računa nije prošao nijedan dinar. A preko Ðilasovih računa je prošlo 619 miliona evra. O čemu priča Dragan Ðilas? Njemu se stvarno smračilo - zaključio je Vesić.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'