AKTUELNO

Član Predsedsedništva SNS Nebojša Stefanović kaže da je Savez za Srbiju, čiji su predstavnici juče osporili zdravstveno stanje predsednika Aleksandra Vučića, oboleo od "kleptomanije" i da u prilog tome govori njihovi rezultati u prošlosti.

Stefanović je rekao da bi on mogao da kaže da bi pojedini iz SzS trebalo da se podvrgnu specijalištickim pregledima, ali da neće, već će, kaže, samo podsetiti na privatizacije i gašenje na stotine hiljada radnih mesta.

- Ono što mogu da kažem jeste da je SzS oboleo od jedne teže bolesti i to je kleptomanija i tu ne treba lek, ne treba neko iz medicinske struke. Videli smo u prethodnim godinama šta su radili. Beže kada ih pitate kako su izgubili stotine hiljada radnih mesta, kada ih pitate o zatvorenim fabrikama, ili kako su uništavali srpsku privredu i ekonomiju - rekao je Stefanović . On je ocenio da to građani Srbije jako dobro znaju.

Stefanović je, reagujući na informaciju da će od sadašnjih članova vlade, posle izbora, i posle promene u redovima naprednjaka, ostati samo jedan ministar SNS, kazao da danas "piše kome šta padne na pamet", podsetivši da je on sam kazao da nije zaintresovan da penziju dočeka u fotelji.

On je dodao da njega lično interesuje da uradi nešto za građane i da će, dok god bude imao poverenje Aleksandra Vučića i predsednice vlade, obavljati funkciju za koju je izabran, to činiti.

- Dok god to bude važno građanima, a i MUP-u, ja ću davati svoj doprinos. Ali, verujte da se ne borim po svaku cenu da budem ministar i da ostanem na funkciji. Vučić jako dobro testira, proučava, gleda ko kakav rezultat može da da... -  rekao je Stefanović.

On je poručio da oni koji su davali rezultate imaju pravo da se ponovo kandiduju za funkciju, ali da funkcije nisu prioritet. Upitan o naslovima u medijima da socijalisti uslovljavaju podršku Dačićevim premijerskim mestom i da jedan ministar SNS "preti" da će promeniti stranu, ukoliko ne ostane na funkciji, Stefanović kaže da mnogi pričaju o kadrovskim rešenjima, a da izbori nisu još ni raspisani.

- Prvo mora da se završi izborni proces, da imate rezultate, da vidite kome narod daje poverenje, onda možete da razgovarate o svemu tome. Mnogo je važnije šta ćemo da uradimo za ljude i da oni imaju veće plate i penzije -  rekao je Stefanović.

#Nebojša Stefanović

'