AKTUELNO

Stranka ubijenog Olivera Ivanovića, Građanska inicijativa “Sloboda Demokratija Pravda”, donela je odluku da na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu učetsvuje na listi Srpske liste. Mnogi su osudili i odluku Ksenije Božović da pređe u redove Srpske liste.

Milena Ivanović za Novo jutro kaže da podražva odluku SDP i da je svesna prljavih političkih poteza u koje jedan deo srpske javnosti želi da je umeša.

- Ja podržavam SDP u odluci da nastupe zajedno sa Srpskom listom. Stojim uz njih. Strašno je to što se dešava Kseniji, ona je uz Olivera sve vreme. Bila je sa njim dok je bio u zatvoru. Donela je takvu odluku i mislim da je ona žena koja se bavi politkom, ona je i majka i supruga i neka linija mora da postoji – rekla je Ivanović.

Foto: TvPink Printscreen

Ona je naglasila da je jedinstvo srpskog naroda važno i da se to pokazalo kroz istoriju. Ona se takođe pita da li Albanci zapravo žele da posvadjaju Srbe, tako što oputužuju neke od Srba za ubistvo njenog supruga.

- Svedoci koji su već ispitivani, ispitavaju se po deseti put ponovo. Mislim da je ovde reč o odugovlačenju. Slučaju ubistva Olivera treba jako ozbiljno i ozbiljno da se pristupi. Očigldno da volja da se pronađe ubica ili ubice ne postoji – smatra ona.

Foto: Tanjug

Ivanović je ocenila da se ubistvo njegnog supruga koristi za prikupljanje politčkih poena, a odgovora na glavno pitanja i dalje nema.

- Mislim da Oliver to ne zaslužuje, a ni njegova porodica. Ksenija je ispitivana nekoliko puta, kao i sekretarica Silvana. One su bile odane Oliveru. Ljudi nemaju granice Ako nam je stalo do istine, moramo istinski da radimo na tome da se ubice pronađu – smatra ona.

Kako je naglasila, ona nije „marioneta u politčkim raskusurivanjima“, ali dodaje da to sada određen deo javnosti radi i sa Ksenijom Božović.

- Spekulacija će uvek biti, ali svako čudo traje tri dana. Vreme će pokazati ko je u pravu – smatra ona.

Foto: TvPink Printscreen

- Ja se ponašam sa svojim moralnim kodeksima u životu. To sam rekla i Kseniji, mora da bude jaka i da ima svoj cilj – dodala je Ivanović.

Ona takođe kaže da je činjenica da je na Kosovu sprecifična situacija, ali da je jedinstvo srpskog naroda jako važno.

- Potrebno je da se ona sada satanizuje, da se predstavi kao izdajnik. Mislim da je to strašno, nije donela pogrešnu odluku, ona je bila njegov saradnik i njegov saborac. Ja je podražvam, znam da bi je i Oliver podržao – naglasila je ona.

#Oliver Ivanović

'