AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je dvodnevnu posetu Budimpešti učešćem na Trećem demografskom samitu, tokom kojeg se obratio učesnicima

Skup je počeo blagoslovom kardinala Petera Erdoa, nadbiskupa Nadbiskupije Estergom, kao i obraćanjem nekoliko predstavnika hrišćanskih i jevrejske zajednice o značaju povećanja nataliteta.

Foto: Predsedništvo Srbije

Prisutnima će se, između ostalih, kako je planirano, obratiti, premijeri Češke i Slovačke Andrej Babiš i Peter Pelegrini, bivsi premijer Australije Toni Ebot, a pozdraviće ih domaćin skupa, mađarski premijer Viktor Orban.

Pedsednik Vučić će zatim obići i Srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum "Nikola Tesla", gde će razgovarati sa učenicima.

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić se juče sastao sa Orbanom, nakon čega je s predsednicima vlada Češke i Slovačke Babišem i Pelegrinijem prisustvovao večeri koju je u njihovu čast priredio mađarski premijer. Vučić je po dolasku u Budimpeštu rekao da su bilateralni odnosi Srbije i Mađarske dostigli najviši nivo u istoriji dve zemlje.

Foto: Predsedništvo Srbije

Foto: Predsedništvo Srbije

Kako je naveo, Mađarska je zemlja s velikim privrednim rastom, od koje Srbija može da dobije i dosta investicija. Razgovori, prema njegovim rečima, važni su i zbog velike mađarske zajednice u Srbiji, ali i srpske u Mađarskoj. -Važno je da gradimo dalje naše odnose - kazao je predsednik Srbije.

#Aleksandar Vučić

'