AKTUELNO

Dečak koga su izboli Albanci sinoć na ibarskom mostu u severnom delu Kosovske Mitrovice je teško, ali stabilno. Kosovska policija okarakterisala je napad samo kao nanošenje teških telesnih povreda.

Portparol Kfora Pio Sabeti izjavio je da je bezbednosna situacija u Mitrovici pod kontrolom i da će sačekati rezultate istrage o okolnostima pod kojima se dogodio incident.

Iz Beograda poručuju da su sve učestaliji incidenti i napadi na Srbe na Kosovu, kao i da za to odgovornost snose albanski političari, koji zapaljivom retorikom protiv Srba podgrevaju atmosferu u društvu.

Foto: TvPink Printscreen

-Nisu im dovoljne porovokacije, nego sada žele i da idu korak dalje. Da oružjem i fizičkim obračunom krenu da napadaju Srbe, samo pukom srećom ovaj mladić je ostao živ, jer je jasno svima da je sever KiM, opsesija Albancima – kaže Petar Petković iz kancelarije za KiM.

- Ono što je zabrinjavajuće, ušli smo sad u fazu predizborne kampanje, koja nije zvanično počela ali se uveliko oseća i zato bih apelovao i na političare, a posebno na novinare koji prenose informacije da vode računa da svaka informacija može da dovede do širenja govora mržnje, netolerancije, a to sve može da ima tragične posledice – rekao je Zoran Ćulafić, novinar Kosova online.

Foto: TvPink Printscreen

Slučaj napada na mladića u Mitrovici jasno pokazuje kolika je opasnost od otvaranja mosta na Ibru.

-Da je most otvoren, bilo bi pitanje trenutka kada bi ko zna čime i kako upali u severni deo i zato su tražili da bude prohodan deo puta sve do spomenika caru Lazaru - ističe Petković

#Albanci

#Dečak

'