AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević kaže da se na primeru tajkuna Dragana Đilasa jasno vidi da je tadašnjoj vlasti država služila kao sredstvo za lično bogaćenje.

Vučićević je istakao da su Đilasove firme prihodovale 619,7 miliona evra, a više od 106 miliona evra je čist profit koji je on namestio svojim firmama dok je bio na političkim funkcijama u Srbiji.

- Od 106 miliona evra profita koji su njegove firme ostvarile u Srbiji, od 2000 do 2014. godine, u vreme kada nije bio na državnim funcijama od 2000 do 2004. gdine profitirao je 624.000 evra. Sve pare je zaradio sa pozicija najviših državnih funkcija, Gde to u svetu ima? Kako je moguće da o tome svi ćute? – naveo je Vučićević.

On je podsetio da je svojevremno i Verica Barać uporno tražila od RTS da joj se dostave ugovori sa Đilasovim firmama

Foto: TV Pink Printscreen

- Nikada ih nije dobila! Jel zato što je sve po zakonu i sve pošteno? Neće biti da je tako! Već potpuno suprotno! Biće da su oni tamo u debelom kriminalu i kada neko krene u istragu takvih poslova, oni kažu hajka i politički progon - istakao je Vučićević.

- Njima je država služila kao sredstvo za lično bogaćenje od početka do kraja, to se na primeru tajkuna Dragana Đilasa jasno vidi - naglasio je Vučićevi i dodao da je za 10 godina na vlasti je stekao 619.7 miliona evra.

Kako je dodao, dok nije došlo do privođenja u aferi "Sekunda" govorili su da Aleksandar Vučić i njegovi mediji lažu, da nema dokaza, da je sve izmišljeno.

On je podvukao da je ovde u pitanju i moralna odgovornost, ali da je uveren da nije sve bilo po zakonu.

#Dragan J. Vučićević

'