AKTUELNO

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić očekuje da će predstojeći izbori na Kosovu i Metohiji doneti zaoštrenu retoriku albanskih lidera u Prištini i novi pritisak na Srbe, a će to biti način, kako kaže, da preko leđa naših građana u južnoj srpskoj pokrajini prikupe poene.

Simić je izjavio da je Srpska lista prethodnih godina pokazala da je jedini istinski bedem odbrane srpskog naroda i nacionalnih interesa, dok albanski političari u Prištini nemaju šta da ponude ni svojim budućim glasačima, ni u ekonomskom smislu, ni u smislu socijalne i zdravstvene zaštite, ni u bilo kakvoj drugoj perspektivi.

- Onda se nameće činjenica da će albanski političari u Prištini po starom oprobanom običaju posegnuti za nacionalističkim porukama i svi poeni koji će se sticati biće dobijeni preko leđa običnih Srba na KiM - kazao je Simić.

Simić je ranije izjavio da će Srpska lista odluku o učešću na parlamentarnim izborima na KiM, 6. oktobra, doneti u narednih nedelju dana nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem.

#Igor Simić

'